Kirkens kvinder lever længst

Kvinder, som går i kirke, lever længere. Jo mere kirkegang, jo længere liv, viser en undersøgelse fra USA over 16 år.
FoxNews.com beskriver undersøgelsen af 75.000 kvinder i tiden 1996-2012. De fleste af kvinderne var protestanter eller katolikker. 14.000 af kvinderne gik i kirke mindst en gang i ugen. 30.400 gik i kirke én gang per uge, og 12.000 af dem mindre end én gang i ugen. 18.000 gik aldrig i kirke.
De faste kirkegængere havde 33 procent mindre chance for at dø end dem, der aldrig gik i kirke. Ét kirkebesøg om ugen svarer til 26 % mindre risiko, mens kvinder i gruppen med mindre end ét kirkebesøg om ugen havde 23 % mindre risiko for at dø end de ikke-kirkelige.
Generelt viser undersøgelsen, at kirkegang hænger sammen med færre dødsfald på grund af hjerte-karsygdomme og cancer. Det er en fascinerende opdagelse, mener forskerne, som stadig overvejer, hvordan troen hænger sammen med kvindernes sundhed.
– Selv om vi ikke kender mekanismerne, viser forskningen og især denne undersøgelse, hvor vigtig udøvelsen af troen er for helbredet, siger Dr. Dan German Blaze fra Duke University Medical Center.