Malerier formidler Guds fred og helbredelse

s4_maleriEfter at Peer Laigaard begyndte at male i 2008, er der sket flere mirakler.

“Der bliver sådan en herlig fred og ro, når dine billeder hænger her,” sagde en ansat til Peer Laigaard, da han for 3. gang udstillede sine billeder i Arbejdernes Landsbank i Skive.

Forklaringen er måske, at Peer Laigaard altid beder Helligånden om at være med i hans billeder. Og når folk kommer ind i hans galleri Salling Kunstcenter, er det ikke kun for at se billeder, men også for at få bedt for deres sygdomme og problemer.
– Nogle gange bliver folk helbredt bare af at kigge på billederne, inden jeg når at bede for dem, fortæller Peer.
– De fleste bliver helbredt på stedet, men det er jo ikke nok:
– De skal også have et møde med Herren selv, så de ikke går fortabt. Man må jo hellere gå til himlen med et dårligt ben, end gå fortabt med to raske.
Men Herren vil jo gerne levere begge dele, så hvorfor så nøjes med mindre? spørger Peer, som tidligere solgte og monterede køkkener, indtil han selv blev helbredt i ryggen på et møde med Hans Berntsen. På den måde kom han til tro. Hans personlige økonomi blev også reddet.
Køkkencentret blev omdannet til galleri, hvor han indbød kristne kunstnere til at udstille.
Udfordringen opfordrede Peer til selv at male et forsidebillede til julenummeret i 2008, og på den måde kom Peer selv i gang med at male. Det har siden grebet om sig, så han nu også har sine billeder liggende på internettet og facebook og er med i forskellige kunstnergrupper. En dag fik han en besked fra en veninde i Australien, som påstod at hun var blevet helbredt ved at betragte et af hans malerier. Siden har andre også oplevet, at malerierne giver en fred og i nogle tilfælde helbredelse.

- Det er jo hverken mine billeder eller mig, der gør det. Det er Jesus, bedyrer Peer Laigaard.
– Det er jo hverken mine billeder eller mig, der gør det. Det er Jesus, bedyrer Peer Laigaard.

– Det er selvfølgelig ikke malerierne, der er magiske, eller mig, der kan noget særligt. Det er Jesus, der bruger det, vi i tro stiller til rådighed for ham, til at hjælpe mennesker, siger han.
For nylig optog en lokal-tv-station nogle programmer med Peer. Da intervieweren kom ind, var hun stiv i nakken. Men efter at have opholdt sig i galleriet i et par timer, gik hun ud uden smerter.
For nylig kom en kvinde ind, som var på vej til svømmehallen. Men så ville hun da lige se galleriet. Hun havde dårlig ryg og havde gået til kiropraktor i flere år.
– Hun var knapt nok kommet indenfor døren, før jeg fik lov at bede for hende, og hun blev helbredt på stedet. Jeg bad hende om at skrive i gæstebogen, og hun fortalte så, at hun havde besvær med at se. Så bad vi også for det, og bagefter kunne hun se klart. Hun skrev en halv side i gæstebogen, fortæller Peer.
Udover banken udstiller Peer Laigaard i den kommende tid i Sognehuset ved Ørslevkloster Kirke. Det er anden gang, han udstiller der. Jævnligt støtter han kristent arbejde med sine billeder.
Peer tilbyder gratis at bede for syge via telefon 21 68 69 68.