Pinse på Rådhuspladsen

Gospelrytmer vil være en del af lydbilledet på Rådhuspladsen i København pinsedag kl. 14.
Gospelrytmer vil være en del af lydbilledet på Rådhuspladsen i København pinsedag kl. 14.

For tredje gang holder kirker i København en lovprisningsgudstjeneste, og det foregår på Rådhuspladsen i København pinsedag.

– De første kristne på pinsedag holdt ikke hver deres gudstjeneste for lukkede døre, men var ude på gaderne i Jerusalem, hvor folk ”stimlede sammen, og de blev forvirrede”, fordi de hørte de kristne tale om Gud, siger Peter Buch, der er sognepræst ved Højdevangskirken på Amager.
Han er en af initiativtagerne til gudstjenesten på Rådhuspladsen. ”Pinse.nu” er er fælleskirkeligt initiativ, som oprindeligt udsprang af et kirkeligt fællesskab på Amager mellem folkekirke og frikirker, men er nu præget af flere forskellige bidragsydere.

Gudstjeneste i nye former

Pinsedag den 15. maj kl. 14 vil Chay og hans musikere (oprindeligt fra Filippinerne) indlede med en liturgisk tilpasset ’lovprisningsgudstjenste’, ledet af pastor Erik Hviid Larsen, Betlehemskirken.
– På Rådhuspladsen vil alle inviteres med til et ”Kyrie (Herre forbarm dig over os) og et Gloria (Ære være Gud i det højeste)” i en nyformulering af de meget gamle kirkeformer, tilpasset situationen og gadeplanet, siger Peter Buch.
Dernæst vil en række personer fortælle ud fra temaet ”Hvorfor jeg er kristen”.
– Og så bliver der tid til et genhør med Zions Temple med deres fantastiske sangere og musikere fra en Rwanda-menighed i hovedstaden, siger Peter Buch.
Lovprisningsgudstjenesten slutter med, at Øyvind Borgsø med band mikser lovsange til en blanding af afrikanske og latin-amerikanske rytmer.

Nutidig pinse

Tidligere gik en række københavnske kirker i ”March for Jesus”, og denne event trækker tråde til gudstjenesten på Rådhuspladsen, forklarer Peter Buch.
– I år er der bygget videre på konceptet, og allerede nu har jeg store forventninger til dagen, til fællesskab med mennesker og Gud, som det netop skete på den allerførste pinsedag. Vi mødes denne pinsedag til et fællesskab gennem lovsang, musik, bøn og dans. Det er pinse.nu.