Band sætter musik til bibeloplæsning

Projektet ”SpokenBible” sætter musik til oplæsninger fra Bibelen.

Det første nummer fra SpokenBible er oplæsning af Skabelsesberetningen. Nummeret er udkommet, og flere vil blive lanceret i løbet af året.

– Musik gør noget ved os. Det gør Bibelens ord også. Derfor syntes vi, det kunne være interessant at kombinere disse to elementer, siger Lasse Holmgaard Iversen, som er landsleder i Bibellæser-Ringen.
Han taler om projektet #SpokenBible, som er lydoptagelser af passager fra Bibelen, som læses op med musik som underlægning, også kaldet spoken word.
#SpokenBible er en del af markeringen af Bibellæser-Ringens 50 års jubilæum og skal formidle kendte bibeltekster på en ny måde.
Når på en anden måde
Det er gruppen ”Nu vi alligevel er her”, som har lavet musikken og i det hele taget stået for selve produktionen af de indtil videre seks numre.
-Vi vil gerne gøre Bibelen kendt for mennesker. Det er en anden måde at gøre det på, og vi har erfaring for, at man med spoken word når mennesker på en anden måde end gennem eksempelvis oplæsning eller sang, siger Poul Mundbjerg fra ”Nu vi alligevel er her”.
– Flere oplever, at personlig bibellæsning kan være svært, og at der ligesom er én måde at gøre det på. Med #SpokenBible forsøger vi at give bibellæsning en ny ramme ved at knytte musik til teksterne. På den måde håber vi, at ordene lettere kan høres og budskabet nemmere forstås, siger Christian Medom Jensen fra bandet.
Det første nummer er oplæsning af Skabelsesberetningen fra 1. Mos 1, og det udkom 23. april. Resten af numrene vil udkomme løbende i 2016.