11 stater fører sag mod Obama

Direktivet er udemokratisk og imod sund fornuft mener statsadvokat Ken Paxton.
Direktivet er udemokratisk og imod sund fornuft mener statsadvokat Ken Paxton.

Elleve amerikanske delstater har anlagt sag mod USAs regering på grund af direktivet om at give transkønnede frit valg af omklædningsrum i offentlige skoler.

– Det er bare det seneste eksempel på den nuværende regerings forsøg på at udøve magtmisbrug i en sag, som ikke kunne gennemføres via den demokratiske proces i kongressen. Obama ekskluderede folkets røst. I dag står vi sammen for at sikre, at den bliver hørt, siger Texas’ statsadvokat Ken Paxton.

De 11 stater er: Texas, Alabama, Wisconsin, West Virginia, Tennessee, Arizona, Maine, Oklahoma, Louisiana, Utah og Georgia.
– De anklagede er med i en sammensværgelse, der skal vende op og ned på arbejdspladser og uddannelsessteder over hele landet i et stort socialt eksperiment. De håner den demokratiske proces og tilsidesætter sund fornuft i stedet for at beskytte børn og sikre privatlivets rettigheder, hedder det i anklagen.

Texas’ viceguvernør erklærer, at delstaten hellere vil risikere at miste 10 milliarder dollars i statsstøtte til skolerne frem for at rette sig efter det nye direktiv, skriver Religion Today.