Aarhus: Ny præst i Christianskirken

Anders og Tine Møberg. Foto: Promissio
Anders og Tine Møberg.
Foto: Promissio

Det bliver den 39-årige teolog Anders Pradsgaard Møberg, der skal afløse Esper Thidemann som sognepræst i Christianskirken i Aarhus.

Den nye sognepræst indsættes ved højmessen i Christianskirken søndag den 19. juni kl. 10.30.
Anders P. Møberg er i øjeblikket missionær for Promissio i Etiopien, hvor han siden 2013 har arbejdet med etiopiske unge i storbyen Addis Ababa. Før det var han landsleder i Indre Missions Ungdom.

Han er gift med Tine P. Møberg, der er oversygeplejerske på et sygehus i Addis Ababa. Parret har børnene Liv, Ruben, Vicki Bjørk og Storm på mellem 5 og 13 år.

Anders Pradsgaard Møberg vil have flere gudstjenester hen over sommeren. Men på grund af opgaver i Etiopien, som Anders Pradsgaard Møberg skal færdiggøre, er han allerede blevet bevilliget et års orlov fra 31. august. Hér tager han med familien tilbage til Etiopien og flytter først for alvor til Aarhus næste sommer. Hvorefter Anders Pradsgaard Møberg fuldt og helt kan koncentrere sig om opgaverne som sognepræst i Christianskirken.

Hans nuværende opgave i Etiopien er at være teologisk rådgiver i Mekane Yesus kirkens ungdomsarbejde i hovedstaden Addis Ababa og på nationalt plan. Mekane Yesus kirken er verdens største lutherske kirke med over 7 millioner medlemmer, og oplever fortsat stor vækst.