Min fantastiske rejse til Israel

Af Bodil Ditlev  Støvring Abonnent på Udfordringen
Af Bodil Ditlev
Støvring
Abonnent på Udfordringen

Bodil Ditlev fra Rebild blev abonnement og vandt en plads på Udfordringens læserrejse til Israel den 10.-19. maj. Her fortæller hun om en livsforvandlende rejse, som blev endnu bedre end hendes mega-store forventninger…! 

Det var en uforglemmelig rejse, jeg fik lov til at deltage i her i maj 2016 – det har været så berigende – så spændende og aktiv en tur. Jeg har så mange fantastiske og rigtig gode minder at se tilbage på og glæde mig over!

Jeg havde mega, mega store forventninger – og alligevel blev turen meget bedre end mine forventninger!

Trygt i Israel

Der var trygt og godt at være i Israel – jeg oplevede ikke nogen form for uroligheder og ubehagelige oplevelser – som jeg tænkte måske kunne forekomme… Jeg kan kun opfordre folk med tanker om at de gerne vil besøge Israel, til at gøre alvor af deres planer – jeg kender også rigtig – rigtig mange, som er rejst til Israel og har haft fantastiske oplevelser og er kommet hjem i god behold!
Det er vigtigt at støtte Guds eget land og deres befolkning – og det gør vi ved at rejse ned og besøge dem!

Nu har jeg været der

Som sagt har jeg oplevet så mange ting – der var virkelig program på fra morgen til aften – så jeg har fået rigtig, rigtig mange indtryk og spændende oplevelser – som vil være med til at forandre mit liv.

Jeg tænker med glæde på, når jeg fremover læser i min Bibel og støder på nogle af de steder, hvor jeg nu har været – ja, så vil det være trosstyrkende og give en hel anden oplevelse – og fornemmelse.

En homogen gruppe

Vi var en gruppe på 22 personer – 6 ægtepar – 6 damer og 4 herrer – og vi havde et fantastisk godt sammenhold – og åndeligt fællesskab fra starten af. Vi var virkelig et ”homogent” hold. Det var nogle rigtig dejlige mennesker, jeg var sammen med – og jeg nød at være sammen med dem. Jeg var også så heldig at komme til at bo sammen med en rigtig dejlig kvinde – vi harmonerede så godt lige fra starten af – og det var så hyggeligt at have én at snakke med om det, vi oplevede m.v.

- Det er vigtigt at støtte Guds eget land og dets befolkning – og det gør vi ved at rejse ned og besøge dem! opfordrer Bodil Ditlev.
– Det er vigtigt at støtte Guds eget land og dets befolkning – og det gør vi ved at rejse ned og besøge dem! opfordrer Bodil Ditlev.
Åndelig vinkel

Vi havde en fantastisk rejseleder – Stig Christensen fra Sønderborg – han ydede den allerbedste service og vidste så meget om Israel, og vi havde så dejlige samlinger om aftenen – hvor Stig delte Guds ord på en åndsfyldt og behagelig måde – vi sang også og delte oplevelser … så herligt!


Artiklen fortsætter efter annoncen:Det var en Guds gave at få lov til at ha’ sådan en herlig rejseleder!
Når vi var på vej i bussen til dagens spændende oplevelser, sang vi også indimellem – og det var så herligt. – Vi sang ofte nogle salmer, som jeg ikke kendte, og det var så inspirerende. Vi sang også i flere af de kirker, vi var inde i!

God guide, bus og hoteller

Vi havde også en hel fantastisk guide – Grethe – som har boet i Israel i over 50 år og derfor vidste så utrolig meget om Israel. Hun var meget behagelig at være sammen med, og hun havde en meget behagelig stemme. Det var virkelig vildt, så meget hun vidste – det var en gave til os.
Vores bus og buschauffør var også i top – så det var en fornøjelse.

Hotellerne og maden var også helt fantastisk – så Rejseselskabet Felix får også topkarakter.
Vi havde en god varme – et par af dagene over 40 grader i skyggen – det var måske lige varmt nok – men fint nok at prøve det også. Ellers skiftede det lidt – med varmegrader i 20-erne og 30-erne, afhængig af hvor vi var.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Minderne sorteres

Her 14 dage efter, at jeg er kommet hjem, har jeg stadig lidt svært ved at huske alle de ting, vi har oplevet – og skelne dem fra hinanden – men jeg forventer, at det kommer ”lige så stille og roligt”. Jeg har hørt fra flere, der har været ude at rejse – at sådan havde de det også!
Jeg har taget så vildt mange billeder – så det bliver også en stor opgave at få set på dem og slettet nogle og få styr på, hvor de er fra.
Hvis jeg her og nu skal fremhæve nogle få oplevelser, vil jeg fortælle om disse oplevelser:

Hvor Jesus blev født

Besøget i Fødselskirken var en stærk og nærværende oplevelse. – Tænk, at det var her, man mener, at Jesus blev født – så stærkt – og da vi sang salmen: ”Et barn er født i Betlehem…” – blev jeg dybt berørt – og jeg følte, der skete noget specielt inde i mig. Jesus var så nær.
Vi sang også ”Her kommer Jesus dine små …” – Den salme er helt speciel for mig – fordi den har betydet så meget for mig i julen, når vi for mange år siden og i mange år samlede hele min store familie 1. juledag. Vi har været 10 søskende – og er nu kun 8 søskende tilbage – og vi har også mistet 3 svogre – der er 33 børnebørn i familien – og der er også senere kommet rigtig mange oldebørn – som jeg ikke lige har tal på. Men vi var rigtig mange, da vi var samlede 1. juledag – da vi var flest, var vi vist ca 80 børn og voksne samlet!
At se og opleve ”Fødselsgrotten” var også en særlig oplevelse.

Det allervigtigste er det, som står ved indgangen til gravhaven:  ”Han er ikke her – Han er opstanden!”
Det allervigtigste er det, som står ved indgangen til gravhaven:
”Han er ikke her – Han er opstanden!”
Han er opstanden!

Besøget i Gravhaven var også meget specielt og nærværende, der var sådan en fred over det hele. Tænk, at der er stor sandsynlighed for, at Jesus blev korsfæstet på dette sted, og at han blev lagt i en grav – en ”grotte” her – og det var herfra han opstod. Så fantastisk at få lov til at opleve dette sted. – Og det allervigtigste er, som der står ved indgangen til graven:
”Han er ikke her – Han er opstanden!”

Halleluja – det er netop derfor, vi kan have en levende tro, når vi har taget imod Jesus som vores frelser og har bedt ham om at tilgive vore synder – ja så er vi ”født påny” – og vi er tilgivet, og han har banet vejen til Himmelen. Han er ikke en død Gud – men en levende og nærværende Gud! Halleluja!
Gud er Ånd, derfor må vi blive ”født påny” og derved får vi Guds Ånd og kan have fællesskab med Gud og alle andre, der har Guds Ånd – det er ”Ånds-fællesskab”.
Så herligt at tænke på, at vi er Guds børn og er ét med hans børn fra hele verden! TAK Gud!


Artiklen fortsætter efter annoncen:Udsigten fra Oliebjerget

At nyde udsigten fra Oliebjerget ud over Jerusalem og se ned i Getsemane have – og alle de mange andre spændende seværdigheder – er også så fantastisk.
Ja, det er forunderligt at opleve Jersualem – Betlehem – Nazaret – Knesset – ”Salig-prisningernes” Bjerg – Garizim bjerget (velsignelsens bjerg) og se over på Ebal bjerg (forbandelsens bjerg) – at bade i ”Det døde Hav” – at sejle på Genesaret sø, hvor Jesus gik på vandet, og hvor han sejlede med sine disciple – og hvor Jesus stilnede stormen. Ja, det var så berigende en tur, som jeg slet ikke kan beskrive på så kort en plads!

Livsforvandlende!

Det er en ”Livsforvandlende rejse”, jeg har været på. Og jeg glæder mig meget til, at de mange indtryk er ”faldet på plads”, og de begynder at arbejde i mig.
Det tror jeg bliver en helt speciel og rig oplevelse.
Når det sker, vil jeg glæde mig til at fortælle mere udførligt til andre om denne helt forunderlige rejse til Israel.

Dybt taknemlig

Jeg er dybt taknemmelig til min Gud og skaber for, at jeg fik lov til at komme med på denne velsignede rejse – TAK GUD – TAK til Udfordringen, at jeg vandt denne rejse.

TAK til dig, min gode veninde Ella – at du sagde ja til at sende besked til Udfordringen om, at jeg gerne ville være ny abonnent. Dermed var du et redskab i Guds hænder, som du også var, da jeg blev frelst og ”født påny”. TAK! – Ellers var jeg måske aldrig kommet til Israel.
Og om ”jeg lever” og om Gud det vil – ja så er jeg klar til at rejse derned igen til næste år!