Solgården Efterskole var i Israel, da Hamas angreb

Den kristne efterskole Solgården Efterskole i Tarm havde et hold elever i Israel, da Hamas’ angreb begyndte lørdag morgen den 7. oktober. Heldigvis var eleverne ikke i nærheden af de berørte områder.

”Vi har heldigvis været i det nordlige Israel og har derfor ikke haft krigen helt tæt på. Det voldsomste for os, har faktisk været at læse om det og vide, at vi var i et land, hvor det foregik,” fortæller Søren Andersen, der er forstander på Solgården Efterskole. For ikke at komme i nærheden af urolighederne målle flere planer droppes.

”Vi kunne ikke tage på de planlagte ture, fordi vi så ville komme tættere på den sydlige del af Israel og dermed tættere på urolighederne,” siger Søren Andersen.

Glade for at være hjemme

Efter omstændighederne har eleverne hygget sig og fået tiden til at gå på bedste måde. ”Eleverne har været meget fattede og rolige. Vi har forsøgt at lave lidt småture, og ellers har vi bare hygget os ved poolen i vores Kibbutz. Der har faktisk været en stemning af, at vi havde det godt,” siger Søren Andersen. Forstanderen var dog ikke i tvivl, da muligheden for hjemrejse bød sig.

”Da vi fik muligheden for at blive evakueret, sagde vi naturligvis ja til det,” siger Søren Andersen og tilføjer: ”Jeg har ikke en oplevelse af, at vi er kriseramte, men vi giver selvfølgelig plads til, at der kan komme en reaktion her efterfølgende hos nogle af eleverne, men lige nu er vi bare glade for at være hjemme.”