Vellykket læserrejse til det forjættede land

Stig Christensen, Sønderborg, var rejseleder for de begejstrede deltagere på Udfordringens læserrejse til Israel. Her er deltagerne fotograferet samlet. Deltagerne var - ikke i samme rækkefølge som på billedet - Emmy og Frede Andersen, Tørring, Gerda og Poul Erik Grønhøj, Bjerget, Frøstrup, Anni Lisbeth Wium, Borup, Bjarne Mortensen, Odense SV, Ove Pedersen Edill, Aabenraa, Bodil Ditlev, Støvring, Britta Hansen, Grindsted, Bente Kirschner Hansen, Taastrup, Ilse Baun Jensen, Herning, Lotte Kirschner Hansen, Dyssegård, Lone Hesselholdt, Ballerup, Kaj Anker Holst, Augustenborg, Niels Jørgen Wiwe, Ringkøbing, Helle Hyttel, Kokkedal, Niels Juul Larsen, Kirsten E. Hegelund, Rude, Poul Henrik Hegelund, Grethe og Verner Andersen, Silkeborg.
Deltager på læserejsen: Stig Christensen, Sønderborg, var rejseleder for de begejstrede deltagere på Udfordringens læserrejse til Israel. Her er deltagerne fotograferet samlet. Deltagerne var – ikke i samme rækkefølge som på billedet – Emmy og Frede Andersen, Tørring, Gerda og Poul Erik Grønhøj, Bjerget, Frøstrup, Anni Lisbeth Wium, Borup, Bjarne Mortensen, Odense SV, Ove Pedersen Edill, Aabenraa, Bodil Ditlev, Støvring, Britta Hansen, Grindsted, Bente Kirschner Hansen, Taastrup, Ilse Baun Jensen, Herning, Lotte Kirschner Hansen, Dyssegård, Lone Hesselholdt, Ballerup, Kaj Anker Holst, Augustenborg, Niels Jørgen Wiwe, Ringkøbing, Helle Hyttel, Kokkedal, Niels Juul Larsen, Kirsten E. Hegelund, Rude, Poul Henrik Hegelund, Grethe og Verner Andersen, Silkeborg.

På kibbutz hotel Ginnosar (Genesaret) har man et museum, hvor den såkaldte Jesus-båd er udstillet.

På et tidspunkt, hvor vandstanden i Genesaret sø var meget lav så man nogle spanter stikke op af mudderet. Det viste sig at være resterne af en båd fra Jesu tid, så i princippet kan det godt være en båd, Jesus har sejlet i.

Båden blev imprægneret i en del år, hvorefter den så kunne vises på dette museum. Nogle turistbåde på Genesaret sø er i dag bygget efter denne model.

Dåbsstedet på vestsiden af Jordanfloden er forholdsvist nyt, men det er på dette sted, at Jesus blev døbt, dog skete det ifølge Johannesevangeliet på østsiden af Jordan. I dag er floden på dette sted kun få meter bred, så her kan israelske og jordanske toldere næsten røre ved hinanden.

Tidligere postkontorbestyrer Ove Pedersen Edill skuer - om ikke ind i det forjættede land, så dog fra det forjættede land og ud over Middelhavet. Herunder fortæller han om sine egne indtryk fra Udfordringens læserrejse.
Tidligere postkontorbestyrer Ove Pedersen Edill skuer – om ikke ind i det forjættede land, så dog fra det forjættede land og ud over Middelhavet. Herunder fortæller han om sine egne indtryk fra Udfordringens læserrejse.

Hjælpsomme teenagere i Israel

Jeg er kommet nogenlunde helskindet hjem, selvom Arlanda Lufthavn og DSB gjorde, hvad de kunne for at forsinke det.

Efter at have besøgt en masse spændende steder og oplevet nogle strabadserende dage med temperaturer, der gik over 36, 38, 41 til 43 grader, kom vi til et af de sidste steder.
Stedet, hvor én af kilderne til Jordan-floden har sit udspring.

Jeg var på vej tilbage til bussen, alene, da min sandal lige fik fat i kanten af det øverste trappetrin, hvorefter jeg landede i det skarpe grus. Blev lynhurtigt omringet af en flok teenagepiger, der gjorde en masse for mig, – fik vasket det dybe sår i min højre hånd, og da der var nogenlunde styr på blodet – plastret det til – gav mig noget at drikke, og spurgte hele tiden til, hvordan jeg havde det.
De var fra Tel Aviv.

Da jeg gik videre, kom jeg til at se på mit venstre knæ, der var hul på bukserne, og det havde blødt. Jeg stoppede op, trak buksebenet op, og i løbet af nul komma fem var jeg igen omringet af pigerne, fik vasket det heldigvis lille sår og fik plaster på.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Jeg sluttede af med et “God bless you all”, – det måtte jeg gentage. Den vending havde de vist ikke hørt før – fra én fra Danmark. Da min gruppe hørte det, udbrød en: – Hvis det var sket i Danmark, at en japaner eller anden turist drattede om, var der vist ikke nogen danske teenagere, der ville stoppe op for at hjælpe.
Tankevækkende.

Men det var en god tur, omend noget anstrengende. Der kunne godt have været lidt mere tid til det enkelte sted, selvom det ville betyde færre steder. For mig var højdepunkterne Grædemuren, Jesu dåbssted, Betlehem, Gordons gravhave (nadver) og Nazareth Village.

Jeg vil også godt lige indskyde, at man “risikerer” at møde danskere, man måske ikke har set i årevis, på sådan en tur. Så jeg håber at Ingolf og Ellinor også er kommet godt hjem til Danmark.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Men jeg vender tilbage til Jerusalem i oktober, skal være frivillig ved Løvhyttefesten.
Med venlig hilsen en taknemmelig deltager Ove P. Edill