Nysgerrig efter at læse i Bibelen

Hannah Bjerg byggede videre på sin medstuderendes nysgerrighed efter at læse i Bibelen. Foto: Privat
Hannah Bjerg byggede videre på sin medstuderendes nysgerrighed efter at læse i Bibelen. Foto: Privat

Hannah og Kristine går på samme gymnasium og er begyndt at læse i Bibelen sammen.

Hannah Bjerg begyndte at læse i Bibelen med en medstuderende fra sit gymnasium efter et besøg fra KFS’ Ledertræningscenter, LTC.

– KFS var ude på vores gymnasium, Støvring Gymnasium, med et par LTC’ere, hvor de havde en stand. Her henvendte Kristine sig, da hun tidligere har læst i Bibelen sammen med hendes nu afdøde farmor.
Siden farmoren døde, havde Kristine ikke læst mere, men blev nysgerrig, da hun så LTC’erne og Jan, der er KFS-sekretær.
– De snakkede lidt med hende, og Jan henvendte sig til mig og spurgte, om jeg havde lyst til at viderebygge på hendes nysgerrighed. Det havde jeg! Og da hun tilkendegav sin tro på evigheden og himlen, blev jeg for alvor spændt på ’opgaven’, fortæller Hannah Bjerg.

Snak, undren og grin

– Vi har blandt andet læst den første udgave af Uncover, til stor fornøjelse for os begge. Det er der kommet en masse god snak ud af, undren hos os begge og sommetider også et godt grin.
Uncover er et engelsksproget bibelstudiemateriale af Becky Pippert, hvor KFS har stået for oversættelsen.
– Vi mødtes hver fredag i vores spisefrikvarter og fandt et ledigt lokale, hvor vi kunne læse uden at blive forstyrret. Lige pt. er vi i gang med et hæfte, som hedder ”Møder med Jesus”, som er et hæfte med forklaringer til Markusevangeliet. Derudover har Kristine været med til fællesKFS i Aalborg, som hun virkelig nød, og hjertens gerne vil med til igen.”
– Vi har selvfølgelig udviklet en relation, da vi før ikke rigtig kendte til hinanden. Vi er begge blevet mere oplyste og har fået svar på forskellige ting. Derudover er jeg af den overbevisning, at Kristine før har beskæftiget sig meget med Det Gamle Testamente og derfor ikke kendte så godt til den kærlige og tilgivende Gud, som specielt bliver præsenteret i Uncover via Jesus. Også Kristine har nævnt nogle overvejelser, som virkelig har fået mig til at tænke over de ting, som står skrevet i Bibelen – på den gode måde vel at mærke.

Sætter tanker igang

– Hun glæder sig til, at vi skal læse, og at vi begge tager initiativ til at få læst. Og da vi havde læst Uncover-hæftet, spurgte hun om vi ikke skulle finde et nyt, som vi kunne læse i. Men specielt fællesKFS tror jeg, hun synes godt om. Allerede efter første gang, spurgte hun hvornår næste gang var og meddelte, at hun gerne ville komme og hente mig, så vi sammen kunne køre derud.
– Jeg synes, det har været spændende, specielt at have det med i skoletiden, da der ikke findes en KFS-gruppe på vores gymnasium. Men det har været dejligt at følge hendes/vores rejse, som ikke er slut endnu. Det har udfordret mig, men også sat en masse tanker i gang. Og jeg tror efterhånden, at vores fælles mål er at få startet en rigtig KFS-gruppe, så vi er flere, der kan mødes og dele tanker og holdninger.”

Huske hinanden på

– Jan har været til stor hjælp. Han har været god til at skrive for at få en status på os, hvilket har været rart, så jeg ikke føler, at jeg står alene med det hele. Derudover har han været god til at finde relevant materiale, så vi hele tiden kunne være beskæftiget med noget.
– De bedste gange har været, når Kristine selv tager initiativ, hvad end det er til fællesKFS eller til at læse, og når hun viser, at hun virkelig gerne vil det her. Det er så skønt og givende at mærke! Det, der har været mest udfordrende, har været sommetider at huske hinanden på det, når begge vores hverdage kører med 120 km/t, og ellers når der har været helligdage, som har taget vores fredage, det har ham i himlen ikke lige taget højde for.
KFS / nc