God og moden lovsang

s22_CD_ac_stevencc_worshipandbelieveSteven Curtis Chapman, er det ikke ham den gamle country-fyr? Jo, det kan man vel godt sige. Steven Curtis er i hvert fald ikke en ny kunstner.

Worship and Believe er hans 20.(!) album, inklusiv live albums og opsamlinger. Han udgav sit første album tilbage i 1987. Det var det år hvor Leonel Messi blev født og Peter Schmeichel (Kaspers far) debuterede på det danske landshold.
Steven Curtis Chapmans måske største kendetegn i de første 28 år af hans karriere, har været hans evne til at fortælle historier, personlige og identificerbare i et ligefremt og smukt sprog, kombineret med en høj grad af kunstnerisk elegance.

Og nu i 2016 har han kastet sig over worship-genren, som en del kristne kunstnere før ham. Og ved første gennemspilning, savner jeg hans gode historier og hans tankevækkende vinkler.
Det lyder som mange andre lovsangsplader, dog med Steven Curtis’ umisgenkendelige stemme, men det er ikke ligefrem nybrud i genren. Men efter et par gange, stråler kvaliteten igennem. Disse sange rummer dybder som en moden og vis kristen har, efter mange år i efterfølgelse. Det er en inderlighed og en fortrolighed, en stor erfaring af Guds nåde og tillid til denne.

Så giv dig endeligt tid til dette album, der er virkeligt noget at komme efter. Steven Curtis Chapman leverer dybe og indsigtfulde tekster i en stilsikker indpakning.

Torben Schmidt