Slut med hokuspokus i Holstebro?

I efteråret måtte et møde med den kristne prædikant Amy Kemp flyttes fra biblioteket i Holstebro. Nu er der nye retningslinjer for brugen af biblioteket, skriver Holstebro Dagblad.
I efteråret måtte et møde med den kristne prædikant Amy Kemp flyttes fra biblioteket i Holstebro. Nu er der nye retningslinjer for brugen af biblioteket, skriver Holstebro Dagblad.

– Er det imod dansk lov at holde kristne møder på et offentligt bibliotek, spørger kristen menighed. 

Reglerne for udlejning af Holstebro Bibliotek er blevet strammet siden debatten om kristne healingmøder i efteråret. Men tilladelser gives ikke på et objektivt grundlag.

Det mener Britta Mortensen, der nu er tidligere bruger af biblioteket. De nye regler betyder nemlig, at fx alternative grupper får adgang, mens en gruppe kristne ikke længere kan mødes på biblioteket.
I oktober skrev Udfordringen, at et helbredelsesmøde med prædikanten Amy Kemp på biblioteket blev aflyst efter politisk pres. Alligevel blev 15 syge helbredt, da mødet blev gennemført på Kristent Center i Holstebro.

Beskyldt for kvaksalveri

Debatten skyldtes, at næstformanden for Holstebro Kommunes kultur- og fritidsudvalg, Lene Dybdal (Soc.dem.) i Holstebro Dagblad havde kritiseret, at bibliotekets lokaler var lånt ud til et møde med Amy Kemp, som hun kaldte en ”kvaksalver”.
– Normalt er det, der foregår på Holstebro Bibliotek, altid sober og god folkeoplysning. Men når man begynder at stikke folk blår i øjnene og påberåber sig, at man ved Guds hjælp kan helbrede alvorligt syge, så overskrides mine grænser, udtalte Lene Dybdal til bladet.
Hun tilføjede, at ”hvis det derimod havde været en tryllekunstner, så ved jeg som publikum, at det er magi – en illusion, og det er det.”

Grotesk!

De nye regler rammer tilsyneladende kun kristne.
– Jeg synes, det er lidt svært helt at blive klar på, om meditationsaftner kan arrangeres. Det ser det ud til, hvis ikke arrangementet går ud på at hverve medlemmer. Det er gået ud over en gruppe i Brande, der i årevis har haft møde på biblioteket, det er et kristent møde og må åbenbart ikke finde sted.
Jeg synes, det er grotesk, siger Britta Mortensen.

Ifølge ”dansk lovgivning”

På bibliotekets hjemmeside kan man læse, at salen ikke lånes ud til arrangementer af ”kommerciel, forkyndende eller hvervende karakter”, minder om ”private fester” eller ”ikke følger dansk lov”.
Derimod må salen gerne anvendes til folkeoplysende foreninger, generalforsamlinger, kulturelle arrangementer og medlemsarrangementer.
Men alle brugere skal nu udfylde en særlig formular for at oplyse, hvad salen skal bruges til, siger kommunens biblitotekschef Henrik S. Zacho.

De nye regler har nu ført til afvisning af menigheden Troens Ord, som tidligere har holdt møder på biblioteket.