Fransk præst brutalt myrdet for sin tro

- Han var som en bror, siger kollegaen Alexander Joly. Han beskriver fader Jacques Hamel som en meget omsorgsfuld præst, der forkyndte evangeliet til det sidste. Skærmprint fra DR.
– Han var som en bror, siger kollegaen Alexander Joly. Han beskriver fader Jacques Hamel som en meget omsorgsfuld præst, der forkyndte evangeliet til det sidste. Skærmprint fra DR.

I juni opfordrede den nu myrdede præst sine sognebørn til at søge Gud i sommerferien.

Den 84-årige fader Jacques Hamel blev myrdet og to nonner hårdt såret under en morgenmesse i den nordfranske by Saint-Etienne-du-Rouvray d. 26. juli.

Pastor Johannes Glenthøj, Samsø, har efterfølgende lavet denne oversættelse af præstens sommerhilsen.

Læs evangeliet, nyd naturen og bed for verden

”Sommeren er en tid til at komme på afstand af vore sædvanlige aktiviteter. En tid til at komme til kræfter: nogle tager på retræte eller pilgrimstur, andre genlæser evangeliet, alene eller sammen, som et ord, der gør levende i dag.
Andre får kræfter i den store skabelsesbog, beundrer så forskellige og utroligt smukke landskaber, som løfter os og taler til os om Gud.
Lad os i sådanne øjeblikke høre Guds indbydelse til at tage os af denne verden, at gøre den verden, hvor vi lever, til en mere varm, mere menneskelig, mere broderlig verden.
Det er også en tid til at bede: at være opmærksom på det, der sker i vores verden i dette øjeblik. At bede for dem, der har mest brug for det. For fred, for en bedre måde at leve sammen”, skrev Hamel og henviste til pavens bøn for ”Barmhjertighedens år”.

Myrdet midt i gudstjeneste

De to gerningsmænd, som tirsdag trængte ind i kirken under en gudstjeneste og tog seks personer som gidsler, havde svoret troskab mod Islamisk Stat. De var bevæbnede med knive, men blev skudt af fransk politi umiddelbart efter at de havde tvunget præsten i knæ og skåret halsen over på ham. En af de sårede nonner svæver stadig mellem liv og død.
Pave Frans I fordømmer terrorangrebet, som er det første, der er foregået i en europæisk kirke.
– Vi er især chokeret, fordi denne forfærdelige vold fandt sted i en kirke, hvor Guds kærlighed er til stede, siger han ifølge nyhedsbureauet Reuters.