Lederskifte i børneorganisationen Viva

Den nuværende leder af den internationale organisation skal være konsulent i Honduras.

Cand. mag. Gritt Holm Hedehus bliver til august Vivas leder ud fra kontoret i Aarhus. Hun afløser Arne Kristensen, som skal være Vivas konsulent i Honduras.

Gritt Holm Hedehus afløser Arne Kristensen i Viva Danmark
Gritt Holm Hedehus afløser Arne Kristensen i Viva Danmark

Siden 1994 har den kristne børneorganisation Viva arbejdet for at forbedre vilkårene for udsatte børn og unge i Nicaragua, Honduras, Filippinerne og Bangladesh.
Trods nedskæringer i ulandsbistanden har Viva de sidste fem år oplevet en stigende opbakning fra en stor gruppe frivillige i både Silkeborg, Århus og København. Viva har 2000 aktive givere og medlemmer.
Organisationen er flyttet i nye lokaler i Århus centrum og kan glæde sig over stor frivillig indsats i og omkring kontoret.

 

International erfaring

Gritt Holm Hedehus har i mere end 20 år arbejdet med motivation og ledelse af frivillige først i ulandsorganisationen Ibis, siden i Folkekirkens Nødhjælp og senest i ACT Alliance (Action by Churches Together). Her har hun sat udviklingsarbejdet på dagsordenen gennem kampagner, samarbejdsprojekter og i arbejdet med volontører og rejseprogrammer.
I Folkekirkens Nødhjælp har hun bl.a. opbygget og ledet rejse- og volontørprogrammet ’Go Global’, og hun var med til at starte Sogneindsamlingen. Senest har hun arbejdet som koordinator for den globale kampagne ”Act Now for Climate Justice”, som 50 kirkelige organisationer står bag.
Gritt Holm Hedehus er uddannet cand.mag. i internationale studier med supplering i statskundskab. Hun har desuden studeret ’Etik og værdier i organisationer’ ved Århus Universitet.
Hun har siden studietiden haft stor interesse for Latinamerika, har studeret i Costa Rica og lavet feltarbejde i Nicaragua og Bolivia.
– Jeg glæder mig til at begynde arbejdet i Viva. Min opgave bliver at være med til at øge danskernes kendskab til Viva og med det udgangspunkt skabe nye initiativer og spændende partnerskaber.
En af Vivas store styrker er den korte vej fra støtte til det konkrete arbejde med børnene, hvilket giver intensitet og øger motivationen for såvel givere som frivillige, siger Gritt Holm Hedehus.
Vivas bestyrelsesformand Morten Ove Andersen glæder sig til samarbejdet med den nye danske leder. Samtidig siger han om den afgående leder: ”Hans indsats har været afgørende for, at vi er hvor vi er i dag, og vi glæder os over, at Viva i Honduras nu får glæden af Arnes kompetencer og erfaring.”

 

Goddag og farvel-reception

Viva holder reception på hovedkontoret i Klostergade 34 den 19. august for at byde Gritt Hedehus velkommen og ønske god rejse til Arne Kristensen.
Bodil