Mission Afrika modtager 250.000 kr. til de fordrevne i Nord-Cameroun

Mission Afrika har netop modtaget 250.000 kroner fra DMRU til at hjælpe 530 flygtninge-familier med mad og tøj i det nordlige Cameroun.

Midlerne fra Dansk Missionsråds Udviklingsafdeling (DMRU) skal hjælpe nogle af de hårdest ramte flygtningefamilier i Nordcameroun, der lige nu er drevet fra hus og hjem i kølvandet på konflikten med Boko Haram.

 

Hjælp til internt fordrevne
Flygtninge i Cameroun modtager fødevarehjælp.
Flygtninge i Cameroun modtager fødevarehjælp.

Regionen har den senere tid lidt under tørke, sult og voldsomme overgreb på lokalbefolkningen foretaget af Boko Haram. Hvor den islamistiske terrororganisation kommer frem, bliver folk plyndret og liv ødelagt, så behovet for en håndsrækning til de internt fordrevne er akut.
De 250.000 kroner skal over de næste måneder bruges på sække med ris, tæpper, tøj til børn og hygiejneartikler til kvinder i området omkring Tchad-søen, som strækker sig ind i Nigeria, Tchad og Niger.
Derudover vil familierne også modtage kontanter, som de selv kan administrere ud fra deres individuelle behov.

 

Hjælpen går via kirken

Nødhjælpen vil blive uddelt til 530 familier som Mission Afrika har identificeret i samråd med partnerorganisationen, Den Lutherske Brødrekirke i Cameroun (EFLC). Sammen med 16.000 kroner fra Mission Afrikas nødhjælpspulje vil de 250.000 DMRU-kroner blive kanaliseret ind i Cameroun gennem brødrekirken.
Kirken i Cameroun har mange års erfaring med at hjælpe i katastrofesituationer og bruger sin struktur og lokale forankring til at nedsætte komiteer, der står for udvælgelsen af dem, der er hårdest ramt. På den måde kan man sikre, at nødhjælpen går til de mest trængende.
Det forklarer partnerkoordinator Thore Eklund, der har stået for at søge midlerne hos DMRU.
”Når vi kanaliserer vores hjælp gennem EFLC, sørger vi også for, at de kan udleve deres kald som kirke. Vi gør dem synlige i konflikten og har samtidig en forsikring om, at pengene går til de personer, der har mest brug for dem,” siger han.

 

Nødhjælp og sjælesorg

Thore Eklund understreger, at EFLC udover akut nødhjælp også hjælper ved at være til stede ved at tale med folk, udvise medmenneskelighed og yde sjælesorg.Det er der nemlig også et stort behov for.
Det anslås, at cirka 2,7 millioner mennesker er påvirket af Boko Harams hærgen. FN er også til stede i regionen omkring Lake Tchad og har bygget flygtningelejre, der huser mange tusinde af de internt fordrevne. Det er en enorm udfordring, og en konflikt som denne påvirker både skolegang og infrastruktur i mange år fremover.
Mission Afrika har tidligere modtaget DMRU-midler til nødhjælp i Cameroun og har således kanaliseret lidt over én million kroner ind i området.


Artiklen fortsætter efter annoncen: 

En grænseløs konflikt

Landene Cameroun, Tchad, Niger og Nigeria grænser alle op til Tchad-søen. Den store sø er de seneste årtier tørret ud, så den i dag kun er en skygge af sig selv. Det har forværret forholdene for de mange fiskere og landmænd i regionen, der nu også har Boko Harams voldsomme hærgen at bekymre sig om.
Bodil