Mange ortodokse jøder søger Jesus som Messias

– Vi oplevede for godt et år siden, at Herren sagde: Giv gratis bibler til jøderne’, fortæller Anne-Lise og Peter Løbner-Madsen.

Hundreder af jøder bag ”Torah-forhænget” læser nu ’forbudt’ kristen litteratur.

Der sker en åndelig nedsmeltning af historiske dimensioner blandt de ortodokse jøder i Israel.

Det messiansk-jødiske samfund i Israel er blevet klar over, at mange ortodokse jøder nu er villige til at revurdere deres opfattelse af både de kristne og Kristus selv.

Hungrer efter Herrens ord

– Det ser ud til, at “haredi-samfundet” (ultra-ortodokse jøder) lige så stille oplever en åndelig nedsmeltning af historiske dimensioner. Disse mennesker, som bruger alle deres vågne timer på at læse i Torahen, hungrer så meget efter det ægte ord fra Herren, at flere hundreder af dem nu er villige til at læse “forbudt” litteratur for at finde ham, skriver det messiansk-jødiske nyhedsbureau Kehila News.
Det messianske samfund blev klar over den nye trend gennem en artikel på byen Petach Tikvas hjemmeside MyNet. Her advares borgerne mod de Jesus-troende jøders “propaganda”.

Vant til angreb

Kehila News oplyser, at de messianske jøder hvert år beskyl-des for at være højtlønnede bedragere, som indoktrinerer mindreårige til at forlade den jødiske tro.
Både kristne af jødisk og ikke-jødisk baggrund oplever også, at haredierne får gennemført love for at mindske trosfriheden.
I juni 2015 måtte Jerusalem Kommune mødes med byens rabbinere, før de kristne fik tilladelse til at holde møder. Rabbinerne frygtede, at de kristne ville drive mission over for jøderne. Og forud for pave Frans’ besøg i Israel demonstrerede de ultra-ortodokse ved stedet for “Den sidste Nadver”. Her hævdede de, at kristnes tilstedeværelse undertrykker deres egen tro.

Messias kalder på jøderne

Artiklen på MyNet ender dog med at antyde, at de messianske jøder er gode for landet og at de kristne har mere at frygte fra haredierne end omvendt.
Af artiklen fremgår det, at materialer om Jesus tiltrækker hundreder fra haredi-samfundet. De plejer ellers at omtale Jesus-troende jøder som “jøder, der er blevet fremmedgjorte for deres jødiske arv” eller er “uvidende om den jødiske bibel”.
Kehila News tilføjer: “Nogle få israelske troende blev spurgt af MyNet, om de forstod, hvorfor de ultra-ortodokse er så fjendtlige imod os. De udtrykte alt fra at haredierne “nok vil komme til at acceptere os, hvis de lærer os at kende” til den overbevisning, at “de er imod os, uanset hvad vi gør”.
Men i virkeligheden handler anti-missions-panikken i Petach Tikva nok mest om, at “Messias rækker nu ud med så stor kraft imod den del af folket, der lever bag “Torah-forhænget”, at selv haredierne nu kommer til er-kendelse af sandheden, vurderer Kehila News.

Gratis bibler

Det danske missionærpar Anne-Lise og Peter Madsen fortæller om bibeluddeling i Israel, som startede for et år siden.
– Jeg fik det fra Herren, sidst vi var på vej til Israel. Han mindede mig om, at vi skulle give gratis bibler til jøderne. Dagen efter ringede en ven fra Danmark og sagde det samme – og han sendte et stort beløb til biblerne. Vi talte så med Victor Kalisher fra Bibelselskabet, og han sagde straks, at de lige havde afsluttet et stort projekt og var klar til et nyt.
Så nu bliver der uddelt bibler og anden kristen litteratur på hebraisk og andre sprog i byer og på strande i Israel. Folk kommer også ind i Bibelselskabets butik i Jerusalem og taler om troen. Det er en stor succes, især blandt de unge. Og vi får stadig penge ind til bibler hver måned.
Det betyder nok også noget, at Netanyahu har sagt til Jerusalem Post, at de kristne er jødernes bedste venner, slutter Anne-Lise Madsen.