Stop chikane af kristne nu

Dorthe Ullemose
MF for Dansk Folkeparti

Chikane af kristne på asylcentre skal stoppes omgående.

I gennem flere år har vi hørt om kristne konvertitter på landets asylcentre, som oplever at blive chikaneret på baggrund af deres religion. Skældsord, trusler, vold, mobning og onde blikke er hverdagskost for flere kristne. Således viser en ny undersøgelse, at 45 pct. af de adspurgte kristne asylansøgere har oplevet chikane. Det er komplet uacceptabelt. Hver gang at den pågældende minister er blevet kaldt i samråd i sagen, hvad enten det har været under en rød eller borgerlig regering, har centerlederne og Røde Kors afvist det omfattende problem. Det fortæller, at der åbenbart er et stort misforhold mellem myndigheders og folkekirkers udlægning.

Diskrimination og vold mod mennesker med en anden tro er meget mere omfattende i asylcentre, end myndighederne har lyst til at se i øjnene. Konvertitter er de mest udsatte. De bliver set som forrædere af radikale grupperinger. Kristne flygter i hobetal fra mange ikke-vestlige lande i frygt for at blive slået ihjel. Derfor skal de selvfølgelig kunne føle sig sikre hertil lands. Den mest konfliktsky, men ikke overraskende løsning jeg længe har hørt er, at Røde Kors overvejer at oprette kristne asylcentre. Det er selvfølgelig ikke en brugbar løsning. Derimod må de, der ikke forstår religionsfriheden finde andre steder end Danmark at søge asyl. Hvis man ønsker at være en del af det danske samfund, er det helt fundamentalt, at man underlægger sig de frihedsrettigheder, som hører vores kultur til. Alternativt må konsekvensen være udvisning.