Indsamling sikrer mad til 1500 i tørkeramte Etiopien

Ingrid Bjerre har besøgt et tørkeområde, hvor kvinderne må gå 40 km for at finde vand. Video fra Promissios facebookside.
Ingrid Bjerre har besøgt et tørkeområde, hvor kvinderne må gå 40 km for at finde vand. Video fra Promissios facebookside.

Missionsselskabet Promissios SULT-projekt har indsamlet 146.000 kroner til tørkeramte i Etiopien. Beløbet suppleres med 250.000 kroner fra Udenrigsministeriet via Dansk Missionsråd.

I maj 2016 lancerede Promissio sin indsamling, som skulle hjælpe 1000 af de mest udsatte mennesker i Dawe Serar distriktet i Sydøstetiopien. Promissio havde lovet at give 30.000 kroner til projektet, men dette beløb er nu blevet overgået med over 100.000 kroner i indsamlede midler. Det samlede beløb formidles gennem Mekane Yesus Kirken, som nu kan tilbyde mad til omkring 573 mennesker mere end først antaget i en tre måneders periode.
I en kort video fortæller bestyrelsesmedlem Ingrid Bjerre om to kvinder i Dawe Serar, som må gå 40 km for at hente vand. Når de endelig kommer frem, risikerer de endda at blive afvist.
– De kiggede mig i øjnene og sagde: ”Du kan ikke forestille dig, hvordan det er at mangle mad og vand til børnene”. Det var hjerteskærende. Men de blev glade, da de hørte, at der er kristne i Danmark, som gerne vil hjælpe dem med at komme igennem den næste tørkeperiode, fortæller Ingrid Bjerre.