Vietnam: 4.000 kristne slået for deres protest mod havforurening

Fire tusinde vietnamesiske katolikker blev 15. august slået af politiet i Ky Anh. De ville bede om hjælp, fordi 70 tons fisk er døde, efter at regeringen i april tillod dumpning af affald i havet.

Fiskeriet er af stor betydning for mange i området, hvor Formosa Plastic Group ifølge The Christian Post har dumpet store mængder affald i havet. Nu skyller tonsvis af døde fisk op på stranden.
”Fiskeri er livsvigtigt og en vigtig kilde til indtægt og fødevarer for Vietnam. Det vil have stor indflydelse på økonomien, hvis der ikke bliver taget modforholdsregler. Derfor fortsætter protesterne, og de lokale myndigheder har grebet til vold for at dæmpe situationen”, skriver International Christian Concern.
En politistyrke på 200 betjente har angiveligt blokeret vejen, da demonstranterne var på vej for at tale med de kommunale embedsmænd i byen Ky Anh. Betjentene greb også til vold og sårede mange med slag fra deres stave. Da demonstranterne endelig kom frem til de kommunale kontorer, fandt de dem lukkede.
Mange vietnamesiske familier spørger sig selv, hvordan de kan overleve, nu da havet er blevet forurenet.
Kristne i Vietnam oplever stigende forfølgelse, og Vietnam er nummer 20 på Åbne Døres Verdensrangliste over lande, hvor kristne forfølges mest. Forfølgelsen kommer ikke kun fra regeringen, men også fra private borgere, som overvejende er buddhister. Kun 6-8 procent af befolkningen er kristne.