Kristen aktivist dømt i Kina

s5_kinaEndnu en kinesisk menneskerettighedsaktivist, Gou Hongguo, er blevet dømt for ”undergravende” aktivitet i Kina.

Dette er den fjerde sag af samme type på fire dage, skriver den svenske avis Dagen. Ifølge retten i Tianjin havde Gou Hongguo ”været i udlandet for at få oplæring i at styrte statsmagten.”

Efter en hurtig retssag blev Gou Hongguo dømt til tre års betinget fængsel efter anklager om blandt andet at ”vende folket imod regeringen og prøve at omstyrte det socialistiske system”.

Mindst tre andre tilfælde af ”undergravende” aktivitet blev behandlet ved den samme domstol i Tianjin tidligere på ugen. Onsdag blev menneskeretsaktivisten Hu Shigen, som tilhører samme kirke som Gou Hongguo, idømt syv et halvt års fængsel på samme grundlag.
Også aktivisten Zhai Yanmin er blevet idømt tre års fængsel for at have viftet med flag og råbt slagord. Zhou Shifeng, direktør i advokatfirmaet Fengrui i Beijing, blev idømt syv års fængsel. Shifengs advokatfirma har forsvaret regimekritikere, ofre for seksuel udnyttelse og medlemmer af forbudte religiøse grupper.

Disse er blandt dusinvis af advokater og aktivister, som er blevet arresteret og retsforfulgt siden sidste sommer, da den kinesiske regering under ledelse af præsident Xi Jinping intensiverede jagten på ”afvigere”.

KPK