Naser Khader i åbent brev til Paven: Islamisk terror handler også om religion!

s5_Naser Khader BannerEfter drabet på en katolsk præst i Frankrig har paven og andre politiske og religiøse ledere frikendt islam og Koranen for ansvaret for islamisk terror. Men det er helt forkert, skriver den konservative politiker Naser Khader i et åbent brev til paven.

Khader anerkender i brevet pavens gode intentioner, hvorpå han fortsætter:
”…det virkede nærmest patroniserende, da du i stedet sagde, at hvis du skulle tale om islamisk terror, så måtte du også tale om katolsk terror, for der er også katolske mænd, der banker deres kærester. Sikke en sammenligning!

Jeg ved, din intention er god. Du vil ikke stigmatisere almindelige muslimer, og det er sympatisk, men det skader langt mere, end det gavner, når du frikender islam fuldstændig. Faktum er, at islam er i dyb krise. Forudsætningen for positive forandringer er erkendelse af, at der er kæmpe problemer – teologisk og voldeligt…

Mens intellektuelle, vestlige ledere, blandt andre Merkel og Obama, samt velmenende, naive mennesker i Vesten bliver ved med at insistere på, at det ikke har noget med islam at gøre, så kan terroristerne ikke sige det tydeligere med alle deres henvisninger til Koranen og hadith, at det har alt at gøre med islam!”, skriver Khader og beder i stedet paven hjælpe muslimer med at gøre islam til en fredens religion.

Men det vil ikke ske uden en erkendelse og fordømmelse af islams aktuelle problemer, mener Naser Khader, der har læst teologi og betegner sig selv som en ”kulturkristen muslim”.