Dobbeltkoncert i Fredericia

Gospelkoret Saint Michaels Voices synger sammen med Fredericia Bigband den 29. august.
Gospelkoret Saint Michaels Voices synger sammen med Fredericia Bigband den 29. august.

Byens gospelkor og bigband mødes for første gang til fælles koncert i Christianskirken.

Gospelkoret Saint Michael Voices ”tørner sammen” med Fredericia Bigband til en gratis dobbeltkoncert mandag d. 29. august i Christianskirken.

– Det er lagt op til et brag af en oplevelse, lover den konstituerede dirigent for Saint Michael Voices, Henrik Engelbrekt Refshauge fra Kolding.
De to ensembler holder til i samme by, men de har aldrig lavet koncert sammen før. Det er der dog gode grunde til at lave om på, mener dirigenten.

– Bigband og gospel er ikke langt fra hinanden, siger Henrik Engelbrekt Refshauge. ”Jeg har tidligere lavet koncerter med gos-pelkor og bigband andre steder i Sydjylland, og de to får det bedste frem i hinanden.

Den lidt rå og meget ekspressive livsglæde, der er i gospelrødderne, går utroligt godt i hak med bigbandets sprøde lyd og rytme.
Alligevel er det desværre så sjældent, gospel og bigband sættes sammen, så jeg er sikker på, der venter publikum en både unik og stærk oplevelse ved koncerten sidst i august, vurderer Henrik E. Refshauge.

Fredericia Bigband har fejret 40 års jubilæum, og nogle af musikerne fra 1976 spiller stadig i orkestret.
Fredericia Bigband har fejret 40 års jubilæum, og nogle af musikerne fra 1976 spiller stadig i orkestret.
Årtiers erfaring samlet

Koncerten vil byde på både kendte og mindre kendte numre.
Både gospelkoret Saint Michael Voices og Fredericia Bigband har jubilæumsår i år.

Gospelkoret har netop fejret sin 10 års fødselsdag med et brag af en koncert før sommerferien, der gav genlyd langt ud over områdets grænser. Bigbandet har fejret sit 40 års jubilæum. Nogle af musikerne i orkestret har været med helt fra starten i 1976.
Fredericia Bigband har haft lejlighed til at spille med danske såvel som mange udenlandske solister. I front som dirigent står Knud Schwaner fra Odense, der blandt andet har spillet med i Klüvers Bigband.

Gospelkoret har dels en af områdets mest erfarne gospeldirigenter i Henrik Engelbrekt Refshauge, dels har man hentet en af Danmarks bedste gospelpianister ind i Jakob Gunnertoft fra Aarhus.


Artiklen fortsætter efter annoncen:



Også bigbandarrangør og dirigent Jesper Riis står bag den gratis dobbeltkoncert i Christianskirken.