Ny Ben-Hur film har klart kristent budskab om forsoning

Den nye Ben-Hur er en actionfilm med budskabet om, at Gud kan hele både ødelagte liv og relationer, skriver en anmelder.
Den nye Ben-Hur er en actionfilm med budskabet om, at Gud kan hele både ødelagte liv og relationer, skriver en anmelder.

Den nye Ben-Hur film instrueret af Timur Bekmambetov havde premiere i USAs biografer den 18. august.

Ligesom den første Ben-Hur film fra 1959 handler denne om en rig ung jøde, Judah Ben-Hur, og hans romerske barndomsven Messala, som lever i Palæstina på Jesu tid. Messala forråder Judah og får ham dømt til et liv som romersk galejslave. Mange år senere mødes de to igen i et storslået hestevæddeløb på liv og død med stridsvogne i arenaen. Men Judah Ben-Hur tager ikke den hævn, han har drømt om, for i mellemtiden har han mødt Jesus.
Roma Downey og Mark Burnett, som skabte den meget roste dramaserie ’The Bible’ og filmen ’Son of God’, har hjulpet med produktionen af Ben-Hur. De har bidraget til, at budskabet om forsoning både mellem Gud og mennesker og mellem mennesker indbyrdes står stærkt i den nye film, vurderer den kristne debattør Jim Denison.
Den mest kendte af skuespillerne er Morgan Freeman, der spiller rollen som den arabiske Sheik Ilderim. Hovedrollerne som Judah Ben-Hur spilles af Jack Huston. Den danske skuespiller Pilou Asbæk spiller Pontius Pilatus, mens den brasilianske skuespiller Rodrigo Santoro har rollen som Jesus.