Simon mødte 1200 Jesus- troende fra hele verden i Jakarta

s2_Simon2015– Troen på Jesus gav os et helt særligt bånd, siger Simon Krüger.

– Allerede inden konferencen vidste jeg, at det ville blive vildt. 1200 mennesker fra hele verden!

Det fortæller en begejstret Simon Krüger, der netop er vendt tilbage fra den evangeliske Lausanne-bevægelses konference for unge i Jakarta, Indonesien. Her deltog han som den ene af i alt fire danskere.

Ikke nok med teologi

Den 24-årige Simon Krüger har afsluttet en BA i teologi på Menighedsfakultetet i Aarhus og er netop blevet fastansat som ungdomssekretær i Israelsmissionens Unge. Her prøver han kræfter med at være leder, sparringspartner og ideudvikler mellem de mange administrative opgaver.

– Det er en spændende og lærerig udfordring. Jeg har opdaget, at der er mange andre kompetencer end teologi, som er relevante at have i organisationsverdenen. Derfor har jeg også overvejet at kombinere min teologiske uddannelse med andre studier.
Så det har i den grad udvidet min horisont at være ansat hos Israelsmisionens Unge. Og nu har oplevelserne i Jakarta været endnu en horisontudvider! siger ungdomssekretæren og fortæller om sine oplevelser fra Indonesien.

Mangfoldighed og kaos

Både kendte og ukendte i den internationale kirkelige verden blev inviteret op som gæster på scenen under konferencen i Jakarta.
– Lige fra store navne i den evangelikale bevægelse til præsten fra Nordkorea, som vi ikke måtte tage hverken billede, video eller lyd af. Og vi var bogstavelig talt fra hele verden.

Forestil dig, hvor forskelligt en ungdomspræst fra Indien, en biskop fra Etiopien, en businessmand fra Chile og en almindelig bleg dansk organisationsarbejder ser på eksempelvis køkultur eller på, hvornår man dukker op, når et programpunkt starter kl. 16.00(!)siger Simon Krüger.

Et helt særligt bånd

Der var kaos flere gange, men samtidig en enorm venlighed og åbenhed, der gjorde et enormt indtryk på mig. For det, der samlede alle disse vidt forskellige mennesker, var Jesus. Ganske enkelt.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Vores forhold til Jesus gav os et helt særligt bånd – selv før vi kendte hinanden. Det kom særligt til udtryk, da vi, midt på konferenceugen, havde en hviledag. Denne blev afsluttet med en aften dedikeret til fællesbøn.

Undervejs skulle repræsentanter for hver region i verden på skift stille sig op. Herefter bad alle deltagere særligt for den enkelte region.
Jeg har aldrig oplevet så stor en tiltro til bønnens kraft. I det hele taget blev jeg overvældet af at opleve mennesker, der lever deres liv for og med Jesus i fuld tiltro til ham.

Jesus er også svaret for Danmark

– Og nu, hvor jeg er kommet hjem, følger så et nyt kapitel: at omsætte det hele til min danske vestlige kontekst. Det er mindst lige så overvældende.
Men jeg kom hjem med tro på, at Jesus også er relevant for en lille nationalstat i Nordeuropa med en århundrede gammel statskirke. Jesus er svaret for millioner af mennesker verden over – og han er svaret hos os!, slutter Simon.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Laussanne-bevægelsen

I begyndelsen af 1970’erne så evangelisten Billy Graham behovet for en global kongres, der kunne fastslå behovet for kristen mission i verden. Evangeliske tænkere som Francis Schaeffer, Ralph Winter, Carl Henry og John Stott bidrog til udformningen af dokumentet Lausanne-pagten, der er opkaldt efter den schweiziske by, hvor den første konference fandt sted i 1974.

Her enedes 2400 mennesker fra 150 lande om grundlaget for en fælles erklæring om verdensmission. Senere Lausanne-konferencer har også fastslået vigtigheden af holistisk mision,så evangelisation og socialt engagement kan gå hånd i hånd.

I Danmark har Evangelisk Alliance tilsuttet sig missionserklæringen fra Lausanne-konferencen i Cape Town, oktober 2010.
Også Den danske Israelmission er medlem og tilslutter sig Laussanne-dokumentets formuleringer om nødvendigheden af mission blandt jøder. Det udtrykkes bl.a. med ordene:

”Hvis Jesus ikke er Messias for jøder, er han heller ikke Kristus for hedninger.
Enten er Jesus alt for alle, eller også er han slet ikke noget for nogen.”


Artiklen fortsætter efter annoncen: