To nysgerrige drenge og en bogorm

s17_Skatten i Liljedal_tre i et træRunar Bang formår igen at levere et godt budskab via sin fortælling. ’Skatten i Liljedal’ er en eventyrlig historie med gode venner og oven i købet en sød romance.

De tre venner Steen, Tilde og Erland går i anden klasse og i fritiden mødes de i deres hemmelige klub. En dag udspionerer de Gamle-Hans og erfarer, at man kan lære en masse, når man lytter til en gammel mand, der taler med sin ko.

Sådan var det også i den forrige bog i serien, hvor den hemmelige klub under juletid fulgte efter kamelfodspor, der førte til kirken. Denne gang opsporer holdet af junior-detektiver hemmelige skatte, skjult i området.

Med Bibelen i hånden og hjælp fra de lokale suser de afsted gennem Liljedalen for at finde de skulte skatte. De må dog være forsigtige, for de er ikke de eneste, der er ude efter skatten og den tilhørende findeløn.

Med hvert spor er der et bibelvers og en moralsk pointe. Det er ikke til at vide, om børnene bemærker det, men forældrene har nok på fornemmelsen, at der venter børnene en vigtig lektie, når skatten bliver fundet…

Det er en velskrevet historie, og både børnene og de vokne vil bladre bogen igennem med glæde – lige til den sidste side. ’Skatten i Liljedal’ er andet bind i en serie på tre, men kan uden problemer læses selvstændigt.

Runar Bang: Skatten i Liljedal
92 sider • 149,95 kr.
Forlagsgruppen Lohse