Bibelens sandheder kan forvandle verden

s17_Verdens vigtigste bogVerdens Vigtigste Bog er meget inspirerende med spændende vidnesbyrd fra mange lande, der viser, at bibellæsning i et hvilket som helst samfund – uanset problemerne – kan omsættes til alle betydningsfulde dele af samfundet.

På sine talrige rejser har Cunningham oplevet, hvordan Bibelen har forvandlet flere nationer. Man har brug for vækkelse, men når det sker, så bør det føre til varig forvandling og dermed forandring. Det er muligt, når man fordyber sig i Bibelen, beder om Guds hjælp og søger efter principper, der kan styre vores liv. Det fører så til forvandlede sind og nationer!

Norges forvandling

Cunningham har opsporet historien om Hans Nielsen Hauges (1771-1824) afgørende indflydelse på sit land gennem en lang række initiativer, som oplærte nordmændene i Bibelens principper. Hauge voksede op i et gudfrygtigt hjem i en tid, hvor Norge bestod af små fiskerbyer, små landbrug, få skoler og til tider hungersnød. Norges frihed og rigdom kan spores tilbage til, at det begyndte med én mands utrættelige arbejde med bibelundervisning.

Martyrer og morgenbøn

Historien om Sydkorea er også fantastisk, for troen er vædet i martyrernes bøn, men også i flere timer lange bønnemøder og bibellæsning. Cunningham fortæller, hvordan Sydkorea blev et land med usædvanligt mange troende, de ti største kirker i verden og en førende IT-nation. Det betyder ikke, at landet er en syndfri utopi, men at Bibelens indflydelse har gennemtrængt alle dele af det koreanske samfund.

Sandheden findes…

Og vi kan lære den at kende. Den mest grundlæggende sandhed er, at Gud skabte verden. Der er stor værdi i at kende den virkelige sandhed, og naturen kan lære os meget om Skaberen. Jesus findes i hver eneste af Bibelens bøger og bliver virkeliggjort af Helligånden. Han vil blive Ordet i vores liv og i alle nationer ved tidens ende, jf. Johannes Åbenbaring kap. 21. Det er vigtigt at bygge sit liv på sandheden, som beskrevet i Bibelen, der hverken er vag eller vaklende. Går man bort fra Bibelens absolutte sandheder, ender man i den onde treenighed: grådighed, korruption og uretfærdighed!

Da Bibelen er en uvurderlig skat, bør vi bede og søge svar på ethvert problem, som menneskeden står overfor. Forfatternes råd til os: Bemærk, hvad der forvandler – med hvilke metoder – og gå ud og gør ligeså!

Loren Cunningham i samarbejde med Janice Rogers:
Verdens Vigtigste Bog
278 sider • 199 kr. • Forlaget Scandinavia