Ærlig Livsglæde

s22_needtobreathe-hard-love-album-coverNEEDTOBREATHE høstede stor anerkendelse for deres fremragende album ’Rivers in the wasteland’ i 2014. Før det, tog de personligt mig selv med storm på albummet ’The Reckoning’. Lige siden dengang har jeg haft en svaghed for Bear Rineharts specielle stemme og deres southern/indie rock. De har desuden også optrådt i amerikanske talkshows og er generelt et anerkendt band.

På ’HARD LOVE’ går de over i en lidt mere poppet stil. Jeg er ikke så meget til pop, men jeg synes faktisk, de lykkes rigtig godt på dette album. De holder fast i deres gamle stil, men tilfører noget nyt ved at twiste genren lidt.

Nogle kan godt lide, at deres favoritband bliver ved med at spille præcis de samme sange på nogenlunde den samme (gode) måde. Andre nyder variationen og kreativiteten ved at eksperimentere med genrerne.
Jeg kan godt lide, at bands varierer deres musik fra album til album – til en vis grad. Når det er sagt, så kan albummet alligevel godt virke en smule mere usammenhængende rent musikalsk, end man er vant til på deres tidligere albums.

Tekstmæssigt er det ret varieret. De enkelte numre har forskellige budskaber, på en måde så albummet ikke står tilbage med et enkelt klart budskab.
Det handler om at holde fast i kærligheden på trods af omstændighederne, om at blive ledt af lyset, så vi kan klare hverdagen og livet. Dette lys (Gud) vil lede os mod et lykkeligt liv.

Bear Rinehart synger også om at tilgive og indrømme synder og fejl, så man for alvor kan blive fri. Generelt synes jeg, at der er en ærlighed og et glimt af håb i alle sangene, som jeg rigtig godt kan lide.
Alle numrene kan sagtens stå alene som singler, fx det fede og uptempo ’Great Night’. Og det er helt klart en styrke – og måske en lille svaghed.