Dansk andagtsbog udgivet i Rusland

Den nye bog bliver her præsenteret i den lutherske svensk-russiske Skt. Katarina kirke i Skt. Petersborg. Indsat billede af bogens danske forfatter Hans Erik Nissen.
Den nye bog bliver her præsenteret i den lutherske svensk-russiske Skt. Katarina kirke i Skt. Petersborg. Indsat billede af bogens danske forfatter Hans Erik Nissen.

Den 11. august blev 1500 stk. af H. E. Nissens andagtsbog ”Et er nødvendigt” leveret til en luthersk kirke i Skt. Petersborg.

Det oplyser Dansk Balkanmission (DBM).
Bogen er udgivet i samarbejde mellem den svenske Luthersk Litteratur Mission og evangelisk lutherske kirker i Skt. Petersborg. Oversætteren er en russer tilknyttet Lutheran Heritage Foundation i USA.

Oversættelsen fra svensk til russisk var gået i gang tilbage i 2015. Dengang havde Luthersk Litteratur Mission direkte kontakt med Hans Erik Nissen. Inden sin død i januar 2016 overdrog Hans Erik Nissen de fulde rettigheder til fremtidige udgivelser af andagtsbogen til DBM.

Til flere lutherske kirker

Bøgerne spredes primært rundt i en række menigheder i Skt. Petersborg i tilknytning til de to større lutherske kirker i området. Det er den Inger-manlandske kirke og ELKRAS (”tysk”-lutheranerne), hvor Skt. Katarinakirken med tilhørende præsteuddannelsessted er hovedkontor. Desuden er der sendt 300 stk til Norsk Samemissions menighed i Murmansk.

Der er også sendt andagtsbøger til den ingermanlandske kirkes uddannelsessted for præster i Koltushi. Her kommer præster og medarbejdere fra hele Rusland og Sibirien, og derfra er der forbindelse til både Kasakhstan, Hviderusland og Ukraine.

International forkynder

Andagtsbogen ”Et er nødvendigt” blev skrevet af Hans Erik Nissen sidst i 1980’erne. Da Hans Erik Nissen var forstander for Luthersk Missions Højskole (LMH) i Hillerød og en meget brugt prædikant i hele Skandinavien, blev bogen snart udgivet på både norsk og svensk.

Hans Erik Nissen var sognepræst i Emdrup kirke i Kbh. i 4 år. Derefter blev han forstander ved LMH i 33 år. I den periode skrev og redigerede han flere bøger og indtalte også ca. 1200 radioudsendelser med bibelforklaringer til brug i lokalradioer landet over. I 2010 blev han frivillig valgmenighedspræst ved en menighed i Melby på Nordsjælland.