Efterskolen gav Dennis troen på sig selv og på Gud

Dennis er 3. års elev på Kildevæld. Han har tabt 18 kg og fået en ny tro på sig selv – og på Gud.

Det gik rigtig skidt for Dennis. Han kæmpede konstant med sit temperament og faglige mindreværd. Men et par år på efterskolen Kildevæld har vendt op og ned på tingene.

Skole og lektier var for Dennis forbundet med nederlag, frustration og dårlige oplevelser.

Timerne endte ofte med, at Dennis blev bortvist eller selv forlod klassen med bulder og brag.
Skoledagene endte gang på gang i en kaotisk konflikt, og for Dennis blev det til endnu en bekræftelse på, at han ikke duede til noget.
Relationen til kammeraterne var præget af mobning og konflikter, typisk afledt af at Dennis blev mobbet med, at han var tyk.
Hjemme boede Dennis alene med sin far, og også her var hverdagen præget af konflikter og problemer. Men så fik en fremsynet kontaktperson fra kommunen organiseret, at Dennis kom på efterskolen Kildevæld i Kolding, med mulighed for en ny start og et miljøskifte.

Udfordret af mindreværd og temperament

Dennis kæmpede dog fortsat med sit voldsomme temperament og sit faglige mindreværd trods de nye rammer.
Men på Kildevæld troede man på Dennis og besluttede sig for at forsøge at rumme ham og spejde efter alt det gode, som han indeholdt.
Dennis havde talent for at spille fodbold og fik sin faste plads på skolens førstehold, og selv om hans temperament også her var en udfordring, var det et sted, hvor Dennis oplevede at lykkes.

Fik nye venner og droppede klovnen

På efterskolen oplevede Dennis også at få nogle venner, som kun lide ham, som han var. For at kompensere for sine faglige nederlag tog Dennis hurtigt rollen som klassens klovn, det var trods alt bedre end ingenting.

Men i dag er Dennis 3. års elev på Kildevæld, har tabt sig 18 kilo, er vellidt af alle, har fået styr på sit temperament og er ikke mindst fokuseret og målrettet i sit skolearbejde.
– Dennis har fundet troen på sig selv og på Gud. Rollen som klassens klovn er historie og erstattet af en ung mand, som tør være i kontakt med egne følelser og tage sig selv alvorligt. Med sin livsglæde og humor er Dennis en solstråle for sine omgivelser på skolen. En dreng, som kunne være endt i noget skidt, er på grund af egen vilje, Guds nåde og nogle voksne, som troede på ham, på vej til at lykkes rigtig godt i sit unge liv, fortæller forstander Poul Jørgensen.
Læs om efterskolen Kildevæld på efterskolen-kildevaeld.dk

 

Læs andre artikler om efterskolerne i uge 37 – 2016


Artiklen fortsætter efter annoncen: