Mariager Høj- og Efterskole vil styrke og hylde talentet

Jens-Henrik Kirk ser Akademiet som et naturligt næste skridt for efterskolen.
Jens-Henrik Kirk ser Akademiet som et naturligt næste skridt for efterskolen.

Sommeren 2017 introducerer Mariager Efterskole en ny overbygning for elever, som har afsluttet 9. eller 10. klasse og som har et særligt talent, de ønsker at udforske og dygtiggøre sig inden for.

Den nye overbygning i Mariager hedder ganske enkelt Akademiet, og som navnet afslører, henvender det sig til de mere ambitiøse og målrettede elever.

Forstander på Mariager Efterskole, Jens-Henrik Kirk, ser tilblivelsen af Akademiet som et naturligt næste skridt for efterskolen.
– Akademiet er fostret på Mariager Høj- og Efterskole og kommer også til at have samme DNA, som er kendetegnet ved fokus på identitet, tro og faglighed. Derfor vil en stor del af undervisningen også koncentrere sig om emner som personlig udvikling og tro og etik, forklarer Jens-Henrik.
Han håber, at Akademiet vil udklække fremtidens meningsdannere, kunstnere, forretningsfolk og ledere, som ikke kun har succes med karrieren, men også har en forankring i deres personlige kristne tro.
Undervisningen vil blive varetaget af lærere fra Mariager Høj- og Efterskole, samt af eksterne mentorer og gæsteundervisere.

Leder fra egne rækker
Morten Iversen bliver daglig leder på Akademiet.
Morten Iversen bliver daglig leder på Akademiet.

Morten Iversen har mange års erfaring med teenagere blandt andet fra sine syv år som lærer på Mariager Efterskole og de sidste to år også som leder for sporet Explore. Fremover bliver han daglig leder for Akademiet.
– På Akademiet ønsker vi at hylde talentet og skabe unikke udviklingsmuligheder hos den enkelte teenager. Det skal være legitimt at fejre den individuelles succes, fortæller Morten.
Men Akademiet har også fokus på at få de talentfulde unge til at forstå, at de har et ansvar. At et talent ikke blot er blevet givet, for at vedkommende kan udføre et arbejde, opnå succes eller tjene penge. Men at man har fået talentet for at udfylde en særlig plads og gøre en forskel i sin verden.

Akademiets talentfelter

Akademiet består af flere kompetencefelter, som vil fokusere på iværksætteri, scenekunst, ledelse og politik. Det enkelte felt vil have klassisk undervisning, projektarbejde og hands on forløb i virksomheder og kulturinstitutioner. Elever på et felt vil fungere som et team, hvor de vil give input til hinandens arbejde og løse fælles projekter.
På efterskolernes dag den 25. september kan man på Mariager Efterskole høre mere om Akademiet.

 

Læs andre artikler om efterskolerne i uge 37 – 2016