Foredrag om mirakler

Niels Christian Hvidt har skrevet bogen ”Mirakler – møder mellem Himmel og jord”.
Niels Christian Hvidt har skrevet bogen ”Mirakler – møder mellem Himmel og jord”.

Teolog og sundhedsforsker Niels Christian Hvidt holder foredrag om ”Mirakler og Videnskab” i Københavns Kulturcenter fredag den 30. september.

Mirakler og videnskab – større modsætninger skal man lede længe efter. Videnskab holder sig til naturlove; mirakler påstås at bryde dem. Men er mirakler virkelig mulige? Er der videnskabelig evidens for, at mirakler faktisk finder sted?

Det mener dr. theol. og sundhedsforsker Niels Christian Hvidt, som holder foredrag over emnet ”Mirakler og videnskab” fredag den 30. september kl. 19 i Københavns Kulturcenter på Drejervej i København NV.

Niels Christian Hvidt er lektor på Syddansk Universitet, hvor han er ansat i Forskningsenheden for Almen Medicin ved Institut for Sundhedstjenesteforskning. Hvidt har i mange år beskæftiget sig med den zone, hvor videnskab og mirakler mødes. Han har bidraget til en lang række videnskabelige publikationer om emnet og blandt andet skrevet bogen ”Mirakler – møder mellem Himmel og jord”. Han har desuden diskuteret emnet i både danske og internationale dokumentarprogrammer.

I aftenens foredrag vil Niels Christian Hvidt beskrive, hvad mirakler er ud fra et både teologisk og naturvidenskabeligt perspektiv, og hvordan vi kan forholde os til dem fra et rationelt ståsted. Han vil give flere eksempler på mirakler, som der er videnskabelig evidens for har fundet sted. Endelig vil han stille spørgsmålet, hvad der er formålet med mirakler, og hvilket budskab de har til os.

Efter foredraget vil der være mulighed for spørgsmål.
Af freelance journalist Svend Løbner
for Center for Kristen Tænkning, www.kristen.dk.