Et hverdagsbillede af helt almindelige mennesker

s15_Sommer sonaterHovedpersonen i denne roman er den 21-årige Cecilie. Hun møder byens unge organist, og der opstår sød musik imellem dem.

Hovedstammen i handlingen er, at vi følger deres forhold fra den første forelskelse, til de beslutter sig for at gifte sig. Men det er en kærlighedshistorie, man givetvis bedst kan identificere sig med som ung.

Cecilie arbejder som kassedame, men er kunstner i sin fritid, hvor hun væver billedtæpper inspireret af sin kristne tro. Vi møder også købmanden og Cecilies kolleger i købmandsbutikken, en gammel dame i en ældrebolig og to frivillige i en genbrugsbutik.
Romanen tegner et billede af helt almindelige menneskers hverdagsliv, sådan som det leves i en lille by.
En hovedpointe er, at mennesker ikke altid er, som de ser ud til på overfladen.

Undervejs er der overvejelser om kunst og kristen kunst og om den kristne tro. Det er udmærkede overvejelser, men de er ikke så dybtgående. Det bedste ved romanen er dens personportrætter og natur- og situationsbeskrivelser.

Bodil Sangill: Sommersonater • 301 sider • 249,95 kr. • Lohse