Kendt musikleder død

Stanley Hansen ledede Frelsens Hærs musikkorps i 40 år.
Stanley Hansen ledede Frelsens Hærs musikkorps i 40 år.

Stanley Hansen, der ledte hornmusikkorpset i Frelsens Hærs ”Templet” i København i 40 år, døde torsdag den 22. september 87 år gammel.

Stanley Hansen var indlagt på Skt. Lukas Stiftelsen, og det var en stor opmuntring for ham, at syv af hans børn og børnebørn, der alle er med i musikkorpset, stillede op og spillede for ham på plænen foran Stiftelsen, til stor glæde for de øvrige beboere og ikke mindst for personalet.
Stanley blev født i Helsingør, hvor han også blev student. Efter sin uddannelse på Blågårds Seminarium i København blev han lærer på Lindegårdsskolen i Lyngby i 41 år, indtil pensioneringen i 1991. Men det var musikkorpset, han brændte for.

Han var en kompetent og dygtig leder, der med stor energi og nidkærhed tog fat på opgaverne, først som leder af juniorerne, og siden som leder af seniorhornmusikkorpset, som han med succes bestred i tilsammen 40 år ud af 67 år som aktivt medlem.
Musikkorpset medvirkede naturligvis ved hans bisættelse fredag, men selv var han kun til stede i ånden. Programmet var dog tilrettelagt efter Stanleys ønsker, før han – som de siger i hæren – blev forfremmet til evigheden.

Siden 2001 har Stanleys søn Jens Schou Hansen været leder, sekunderet af sin nevø Jacob Hansen.
Musikkorpset tæller 32 medlemmer, der ved siden af deres civile arbejde spiller frivilligt og ulønnet. Den musikalske standard er høj og byder på musik i klassisk stil suppleret med swing og rockarrangementer, komponeret eller arrangeret af egne internationalt kendte komponister.

Musikkorpset kan i 2017 fejre 125-års jubilæum. Udover at medvirke ved hærens egne møder og koncerter i kirker og lejlighedsvist i radio- og TV, spiller korpset også på Strøget i København hvert år i forbindelse med den årlige juleindsamling og ved julekoncerter i Falkoner Centret – for at bidrage til, at de dårligst stillede kan få en god jul.
JL+Henri