Ledelsesfilosofi inspireret af Treenigheden

s15_BullEyeArkitekten Kjeld Kjeldgaard Ghozati har med Bullseye-DNA skabt sit eget ledelsesfilosofiske koncept, som er inspireret af kristendommens treenige Gud. For det at ramme plet i sit liv, i virksomheden eller som leder, handler om skaberkraft, ydmyghed og generøsitet, siger han.

En mængde kloge ord

På godt et halvt hundrede sider kommer vi vidt omkring i kloge og betydningsfulde lederes udtalelser. Der er plads til at citere Legos Godtfred Kirk Christiansen, kirkeledere og teologer som John C. Maxwell og diverse ledelsesteoretikere, som fx Jim Collins, ja og så selvfølgelig Bibelen. Det giver bestemt stof til eftertanke, men stritter måske også i lidt vel mange retninger. Ghozati samler de mange udtalelser i nogle meget overskuelige grafiske modeller, således at hans grundlæggende ledelsesfilosofi alligevel træder tydeligt igennem.

Sundt og brugbart

Leder man efter noget, om på en og sammen tid er let at forholde sig til og bygger på nogle sunde principper, ja, så kan denne bog måske være brugbar.

Forfatteren gør en dyd ud af at meddele, at bogen bygger på praktiske erfaringer og ikke et teoretisk grundlag, alligevel er det sparsomt med de praktiske anvisninger eller eksempler på, hvordan man anvender filosofien.

Men her er nok at blive inspireret af: 2 sider med 11 ledelsesprincipper, en håndfuld sider med omtale af ledelseslitteratur, et par kapitler om BullsEyeDNA eller BullShitDNA osv. Det er bare med at prøve det af, siger forfatteren.

Kjeld Kjeldgaard Ghozati:
BullsEyeDna
54 sider • 100 kr.
Eget forlag