Nydøbt asylansøger sagde tak med maleri

Asylansøger Zohreh Echtedare med det flotte maleri, som hun har skænket til Nørrelandskirken, efter at hun og 18 andre flygtninge fra Iran blev døbt 2. påskedag i år.
Asylansøger Zohreh Echtedare med det flotte maleri, som hun har skænket til Nørrelandskirken, efter at hun og 18 andre flygtninge fra Iran blev døbt 2. påskedag i år.

Nørrelandskirken i Holstebro fik 11. september overrakt dette store maleri af asylansøger Zohreh Echtedare.

Hun bor på asylcentret i Holstebro og blev døbt 2. påskedag i år, hvor 19 asylansøgere valgte at blive døbt i kirken af sognepræst Carsten Ørum Jørgensen.

Hun ville derfor gerne male et maleri som tak til kirken, og ved høstgudstjenesten overrakte hun dette flotte maleri.

Gudstjenesten blev i øvrigt vist på DR TV med sognepræst Jacob Søe Esmarch som prædikant.
Zohreh Echtedare siger selv om baggrunden for maleriet:
”Jeg har hele mit liv søgt efter nogen, der kunne vise mig, hvordan jeg fandt vejen tættere på Gud.

Jeg opsøgte viden, der kunne gøre den sande Gud mere synlig for mig. På et tidspunkt gjorde en ven mig bekendt med Jesus’ ord.
Fortællingerne om Jesus var meget spændende for mig, men jeg kendte endnu ikke noget til Jesus. Da jeg kom her til Danmark, lærte jeg Jesus bedre at kende og forstod mere af, hvad det vil sige at være kristen.”

Så Jesus i en drøm

En nat så jeg Kristus i en drøm. Jeg så barnet i krybben julenat, og Jesus sagde, at det jeg havde set, skulle jeg fortælle til andre.
Jeg har i mine drømme lovet, at jeg gennem maleriet vil illustrere over for alle, at Gud er lys, at han er herlighed og ære.
Jeg vidste ikke, hvordan jeg skulle få hjælp til denne opgave. Derfor besluttede jeg mig for først at spørge i kirken, hvor folk kommer for at lovprise Gud.

Jeg betragtede først et billede af Jesus i kirken, men en stemme i mit indre fortalte mig, at jeg skulle male ”den sidste nadver”.
Jeg besluttede mig til sidst for at male ”den sidste nadver”, for den indeholder Jesus’ ”komplette” budskab”.

Jeg havde ingen maleredskaber, men jeg fik alt, hvad jeg havde brug for til opgaven fra kirken.
Herefter besluttede jeg mig for at begynde med at male Jesus, for at illustrere, hvordan Gud har ofret sin eneste søn af kød og blod, for at købe os tilbage og genskabe vort fællesskab med Gud!” fortæller kunstneren.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Et udsnit af maleriet pryder nu også forsiden på Nørrelandskirkens facebook-side.

Netop den 11. september var 15-året for det islamiske Al Qaedas angreb på USA og den store katastrofe i New York.

Mange muslimer bliver nu kristne. Dels i muslimske lande som Iran, dels blandt de mange asylansøgere. Ca. 40 asylansøgere kommer fast i Nørrelandskirken, de fleste er fra Iran, men der er bl.a. også afghanere imellem flygtningene her.


Artiklen fortsætter efter annoncen: