IPSICC

Sponsorløb gav 400.000 kr. til MF

Humøret var højt, da studerende, personale, bestyrelse og venner af Menighedsfakultetet i Aarhus løb og cyklede penge ind til de bachelorstuderendes SU.
Humøret var højt, da studerende, personale, bestyrelse og venner af Menighedsfakultetet i Aarhus løb og cyklede penge ind til de bachelorstuderendes SU.

Menighedsfakultetets årlige sponsorløb i Aarhus samler støtte til de bachelor-studerende, som stadig ikke får SU fra staten.

Semesterstarten den 31. august på Menighedsfakultetet sluttede med et sponsorløb, hvor 44 studerende, ansatte og venner løb eller cyklede 401.360 kr. ind til stipendiepuljen.

Menighedsfakultetets bachelorstuderende må klare sig uden SU, og derfor tilbydes de studerende lån og stipendier. Disse stipendier på omkring 25.000 kr. årligt per studerende giver Menighedsfakultetet en årlig ekstra udgift på over 1 mio. kr., og det årlige sponsorløb yder et væsentligt bidrag, mens resten må samles ind via gaver.

Professorer løber med

Hvert år trækker professorer, lektorer, fakultetsleder, folk fra administrationen, studerende, bestyrelse og repræsentantskab og venner i løbesko eller sætter sig i cykelsadlen for nå flest mulige omgange i den klokketime, løbet varer.

Beløbet på godt 400.000 kr. er det næsthøjeste i de syv år, Menighedsfakultetet har afholdt sponsorløb. Bag det flotte resultat står omkring 800 sponsorer, som med deres bidrag udtrykker solidaritet med vore bachelorstuderende og bakker op om Menighedsfakultetet.

Fakultetsleder Thomas Bjerg Mikkelsen udtaler:
”Vi er dybt taknemmelige for den store opbakning til vores sponsorløb, som vi igen i år har oplevet. Vi tager det som et udtryk for, at mange kan se vigtigheden af, at vi uddanner præster på kirkens eget grundlag og giver dem en solid bibelsk, akademisk og menneskelig ballast til en opgave i kirke og mission.”

Et ressourcecenter

Menighedsfakultetet ønsker at være et ressourcecenter for kirke og mission, først og fremmest ved at uddanne kommende præster og ledere, men også ved at stille undervisernes faglige kompetencer til rådighed for kirken.

Det kommer til udtryk på en række måder som fx kurser, foredrag og bogudgivelser. Det seneste tilbud er en akademisk efteruddannelse i kirke og teologi, som begynder januar 2017.

Det første af fire halvårsmoduler har temaet: sjælesorg’. Lektor Leif Andersen som er bogaktuel med det tobindsværket: ’Kroppen og ånden’, er den ene af de to undervisere på første modul.