Gør det lidet, du kan

Organist Per Nedergaard Hansen
Dyssevænget 11, Sundby L.
4800 Nykøbing Falster

En kristen har en Gud, han hedder Kristus. Alle kristne på jorden beder til Kristus. Nogle skal bede til Jesus Kristus og lægge hånd på syge mennesker. Nogle skal bede til Kristus og undervise og prædike. Èn skal gøre rent og pynte op med blomster. Nogle af os skal spille musik i menigheden. Andre skal synge. En fjerde skal tegne og fortælle. En femte skal stå for det økonomiske. Og nogle skal være med i menighedens råd. Disse funktioner i menigheden er at sammenligne med lemmers funktioner på et legeme. Lemmerne er forskellige. Men legemet, som lemmerne sidder på, er det samme. For alle lemmer. En kristens Gud, Jesus Kristus, er at sammenligne med hovedet på menneskets legeme. Èn i menigheden skal ikke gøre det hele. Men alle i menigheden skal gøre lidt, mindre lidt, eller mindre end lidt. Hermed ønskes du, kære læser, som er medlem af Folkekirken, et godt og livgivende menighedsrådsvalg i november. Svenske Lina Sandell synger: ”Gør det lidet, du kan, gør det villigt og glad!”.