Gud er ikke placebo

Af Bo Henriksen Gadekirken København
Af Bo Henriksen
Gadekirken København

Det summer af liv, snak og købelyst ved salgsboderne på torvet denne formiddag. Duften af eksotiske grillretter, hjemmelavede oste og spegepølser skaber en hyggelig stemning.

Midt i dette mylder af mennesker lyser seks personer op med deres neongule veste påtrykt ”Gadekirke”. Det er os kristne, der hver dag går rundt og taler med danskerne om Jesus, beder for dem og velsigner dem.

Tre yngre tatoverde kvinder kommer gående.
”Hej, vi er fra Gadekirken. Vi kommer fra folkekirken og frikirken og går rundt og beder for folk. Job, bolig, relationer, hvis I har ondt et eller andet sted eller noget helt femte. Vi tror på Biblen og Jesus.” De kigger lidt på hinanden og udbryder næsten i kor, at Susanne har ondt i sin ankel.

Inden jeg går i gang med at bede for hende, siger jeg, at hun skal tjekke smerten ved at udfordre anklen, så snart jeg er færdig. ”Jeg lægger lige en hånd på din skulder”. Hun nikker samtykkende. Først velsigner jeg hende og beder om, at hun må opleve Guds glæde, kærlighed og fred, at hun må få et personlig møde med Jesus. Herefter skifter mit tonefald og bliver skarpt: ”Nu taler jeg til al svaghed, smerte og sygdomsånd i Susannes ankel. I Jesu navn, gå! Nu!” Derefter siger jeg: ”Tjek din ankel. Gør det, du ikke kunne før. Er det væk?”
Susanne kigger bestyrtet på sine veninder og ved ikke, hvor hun skal gøre af sig selv. ”Det er f….. væk”, siger hun.

Jeg spreder mine arme ud: ”Da Jesus døde på korset, tog han vores synder på sig, så vi igen kunne have fællesskab med Gud. Lige inden han kom op på korset, blev han pisket til ukendelighed. Det var her, han tog vores sygdomme. Når vi tager imod Jesus som vores Herre og bliver hans disciple, flytter Guds ånd, Helligånden, ind i os og vi bliver kristne, som er villige til at stille os til rådighed”.
De lytter intenst til denne korte forkyndelse. Som ikke bare er ord.

Tværtimod har de lige oplevet kraften i navnet Jesus. Jeg hiver tre ”Jesus bøger” op af min baglomme og siger: ”Det er ham, der har helbredt Susannes ankel, fordi han elsker hende.”

For at kvinderne ikke skal forledes til løgne om healing ved energier eller endda ”Jesus-energier” siger jeg: ”Hvis det var på grund af mine egne evner, ville jeg selv tage æren og kunne tjene en masse penge. Nu er det ikke mig, men Jesus, og Biblen siger, at hvad vi har fået for intet, skal vi give for intet.”

Vel vidende, at mange mennesker stritter imod Guds kærlighed og kommer med indvendinger om placeboeffekt, minder jeg dem om, at der ikke har været tid til at oparbejde en følelse eller en stemning. Hele seancen har varet mindre end ti minutter, men Helligånden vil minde dem om denne dag på torvet, indtil de har taget imod Jesus.


Artiklen fortsætter efter annoncen: