Mads Steffensen modtager KLFs hæderslegat

Mads Steffensen modtog KLF, Kirke & Mediers hæderslegat 2016 den 1. oktober ved landsmødet i Strib Fritids- og Aktivitetscenter. Foto: Henrik Lundahl Revshøi/KLF, Kirke & Medier.
Mads Steffensen modtog KLF, Kirke & Mediers hæderslegat 2016 den 1. oktober ved landsmødet i Strib Fritids- og Aktivitetscenter. Foto: Henrik Lundahl Revshøi/KLF, Kirke & Medier.

Radio- og tv-vært Mads Steffensen har modtaget mediebrugerorganisationen KLF, Kirke & Mediers hæderslegat 2016 for at lave aldeles fremragende taleradio, der beskæftiger sig med almene moralske og etiske dilemmaer.

Radioprogrammet Mads & Monopolet har 13 år på bagen, er flyttet fra P3 til P4 og har et gennemsnitligt lyttertal i 2016 på 1.080.000 lyttere.

Mads og Monopolet

Hver lørdag kl. 9.00-12.00 inviteres danskerne ind i dilemmaernes verden, når tre ”store, danske personligheder” svarer på spørgsmål og dilemmaer, indsendt af lytterne.

Mads & Monopolet veksler mellem lette og tunge dilemmaer, og hjemme i køkkenet får ægtepar, nye og gamle kærester, venner, børn og forældre mulighed for at debattere videre. Det er inkluderende radio i bedste public service-stil, mener mediebrugerorganisationen KLF, Kirke & Medier, der nu har givet værten årets hæderslegat.

Gør en forskel

Hæderslegatet blev uddelt lørdag i forbindelse med KLF’s landsmøde, der også markerede mediebrugerorganisationens 90 års fødselsdag. Her fik Mads Steffensen overrakt hæderslegatet sammen med en check på 10.000 kr. En hæder, han er stolt af, fortæller han.

– Jeg er vildt stolt over at modtage en pris for Mads & Monopolet. Jeg laver det jo ikke for at modtage nogen som helst hæder. Jeg synes bare, jeg har et spændende job, og jeg synes, det her program er spændende. Det er vigtigt for mig, og jeg tror på, at vi gør en forskel for nogen og får – om ikke andet – så folk til at snakke sammen på kryds og tværs om nogle ting, der betyder noget i livet.

Et pejlemærke

Den oplevelse af programmet deles af KLF, Kirke & Mediers landsformand Henning Bjerg Mikkelsen, der overrakte hæders-legatet til Mads Steffensen.

– Det er vores oplevelse, at mange føler sig hjulpet og vejledt, mens andre bruger Mads & Monopolet som et pejlemærke, når dilemmaer og udfordringer melder sig.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Vi oplever også, hvordan Mads Steffensen med sin rolige, men dog præcise facon, formår at være en dygtig ordstyrer på debatten, og han får i en god og ordentlig tone monopolet til at fremstå med deres forskelligheder, vurderer landsformanden.

KLF, Kirke & Medier er Danmarks største mediebrugerorganisation med omkring 14.000 medlemmer. KLF’s hæderslegat er blevet uddelt siden 1989. Mads Steffensen er nummer 53, der modtager legatet.