March mod moderne slaveri

Tusinder af mennesker verden over deltog sidste lørdag i marchen ’Walk for Freedom’ for at markere kampen mod menneskehandel og slaveri. Foto: Ingunn Marie Ruud, KPK.
Tusinder af mennesker verden over deltog sidste lørdag i marchen ’Walk for Freedom’ for at markere kampen mod menneskehandel og slaveri. Foto: Ingunn Marie Ruud, KPK.

Tusinder af sortklædte mennesker med tape over munden marcherede sidste lørdag i 247 byer i 38 lande for at støtte kampen mod menneskehandel og moderne slaveri. I Norge blev dagen markeret 13 forskellige steder.

De norske marcher blev arrangeret af ”A21”, som er en global anti-menneskehandels-organisation, der kæmper mod slaveri og for at afskaffe uretfærdighed i det 21. århundrede.

– I Norge arbejder vi meget med bevidstgørelse. Vi tror, at hvis vi får information om menneskehandel ind i skolen, kan det være med til at ændre holdninger. Jeg gik i skole i Norge og kan ikke huske, at jeg lærte noget om menneskehandel, selv om det er den hurtigst voksende kriminalitet i verden, siger Hanne Kristin Mythe som er leder for A21 i Norge.

– Kampen mod menneskehandel er vigtig og noget vi engagerer os meget i. Vi har vores egen researcher, som arbejder med dette og har udgivet en bog om det. Næste år kommer der en ny bog, fortæller Filip Rygg, som er leder i den kristne tænketank ’Skaperkraft’.
Der menes at være 45 millioner slaver i verden, og 900 af dem bor i Norge. Walk Free Foundation anslår, at 58 % af slaverne lever i Indien, Kina, Pakistan, Bangladesh og Uzbekistan.

I Nord Korea menes hele 4,3 % af befolkningen at være slaver.
Bodil/KPK