Når himlen møder havet

Forfatter Benny Grarup (t.v.) og sømandsmissionær Jørgen Erik Larsen med bogen ”Hvor himmel og hav mødes”.
Forfatter Benny Grarup (t.v.) og sømandsmissionær Jørgen Erik Larsen med bogen ”Hvor himmel og hav mødes”.

Sømandsmissionen har udgivet bogen ”Hvor himmel og hav mødes”. Gennem sømandsmissionær Jørgen Erik Larsens livsberetning får vi 40 års missionshistorie blandt søens folk.

Ved første øjekast rager Jørgen Erik Larsen knap nok op over første revle, og hvorfor så en bog om ham og hans virke i Sømandsmissionen?

Ja, det er der flere årsager til. Sømandsmissionens historie skal fortsat fortælles, og hvad vil så være mere naturligt end at spørge en af de gamle kæmper om, hvad det vil sige at gøre tjeneste blandt søens folk.

Bogen, der er skrevet af Benny Grarup, handler om en mand og hans hustru, der i over 40 år har kæmpet og stridt uden skelen til klokken og altid med ærmerne smøget op, uanset om det har været som sømandshjemsbestyrer i Grønland eller sømandsmissionær i Danmark.

– Jørgen Erik har sat sit værditilbud til mennesker til skue ved at udrette håndens gerning, tjene ved bordene, forkynde Kristus, fortælle historier og trylle med ord i tale og skrift og derigennem møde mennesker med kernebudskabet om frelsen i Jesus Kristus. Ved brug af denne kombination af evner og ekstrovert personprofil er der mange mennesker, som har fået et møde med Gud, siger formand for Indenlandsk Sømandsmission, Hans Peter Kristensen.

I bogen beretter Jørgen Erik Larsen om mange personer, som har gjort indtryk på ham, og som har betydet noget særligt for familien. Sømanden, fiskeren, kunden, den gamle grønlandske fanger, godtfolk af mange metierer. Mennesker, som Jørgen Erik har lyttet til og ofte hjulpet på forskellig vis.

Hjerterum og respekt

Bogen handler dybest set om hjerterum for andre mennesker og respekten for, at alle mennesker har ufattelig værdi for Gud. Jørgen Erik vedbliver nok at arbejde som sømandsmissionær lige så længe, han trækker vejret, også selv om det kan blive nødvendigt at sænke farten.

Benny Grarup: Hvor himmel og hav mødes – Jørgen Erik Larsen i tjeneste for Gud • 195 kr
Indenlandsk Sømandsmission


Artiklen fortsætter efter annoncen: