Singleliv med fokus på Jesus

s15_Jesus var singleAntallet af singler stiger, og også i kristne kredse må stadig flere forholde sig til singlelivet som et livsvilkår – et vilkår, der måske er særlig svært for kristne, der, foruden seksuel afholdenhed, må leve med en ”overeksponeret familieteologi” (s. 17). Til dem har Line Anthony Reckweg skrevet bogen ”Jesus var single”.

Man kan let blive mæt af alle de kristne bøger om seksualitet og identitet, der i en årrække er blevet sprøjtet ud på det kristne bogmarked, og som ofte får en mere eller mindre egocentrisk drejning.
Mange af dem ligner i virkeligheden alle andre bøger om disse emner, blot med et kristen-etisk tilskud, der berettiger dem til at regnes for kristen litteratur. Jovist, enkelte bøger af denne type kan både være gavnlige og nødvendige, men markedet synes for længst at være mættet.

Single med Jesus i centrum

Med ”Jesus var single” har vi så fået endnu en af disse bøger – eller har vi? Glædeligvis nej! For det første er det den første bog af nyere dato, der eksklusivt handler om singler, og for det andet er det primære formål ikke at vejlede i et ”feel-good”-liv for singler eller i, hvordan man finder meningen med livet: en partner. I stedet er Jesus i centrum.

Nok er vinklen singlelivet, men fokusset er den kristne kaldelse. Jesus var single, men det definerede og begrænsede ham ikke. Ingen har levet så meningsfuldt, som ham: ”At være single er en omstændighed, ikke et karaktertræk” (s. 21). Dermed er kursen sat: Udgangspunktet er singlelivet, målet kristenlivet i fylde.

Som hjælp til at føre frustrerede singler ud i åbent land bruger forfatteren en del tid på at nuancere nutidens sexfikserede kærlighedsbegreb ved også at pege på andre sider af kærligheden, sider der ligger ligeså åbne for singler som for par.
Hun tager her udgangspunkt i C.S. Lewis´ fire kærlighedstyper: Eros, hengivenhed, venskab og næstekærlighed og vender om på prioriteterne. Kærlighedens højde er næstekærligheden: ”Den trumfer alt, og den former vores hjerter efter Guds vilje” (s. 56).

Men bogen tager også fat i konkrete udfordringer for kristne singler, som f.eks. ensomhed, barnløshed, seksualitet og dating, og den peger på de særlige ressourcer, singler har.

Personlig og troværdig

Bogen igennem citerer forfatteren seks interviewede singler i forskellige aldersgrupper og af begge køn, hvilket giver bogen et personligt og troværdigt præg. Ingen tvivl om, at ”Jesus var single” vil blive til hjælp for mange singler, men dens Jesus-vendte fokus gør den relevant for alle, der ønsker at leve et helhjertet kristenliv.

Line Anthony Reckweg:
Jesus var single
192 sider • 199,95 kr. • Lohse


Artiklen fortsætter efter annoncen: