Kristne til Israel: I er ikke alene!

Danske korsflag prægede gadebilledet ved årets Jerusalems-march. Marchen holdes i forbindelse med Løvhyttefesten, som er en religiøs mindefest for jødernes udvandring fra Egypten. 3. Mos. 23.
Danske korsflag prægede gadebilledet ved årets Jerusalems-march. Marchen holdes i forbindelse med Løvhyttefesten, som er en religiøs mindefest for jødernes udvandring fra Egypten. 3. Mos. 23.

Kristne fra hele verden valfarter til Jerusalem under løvhyttefesten. Den årlige Jerusalem-march er et højdepunkt for 7000 til 8000 kristne fra 90 lande.

Danskernes antal er øget lidt. Selv om der ikke findes officielle tal, var der flere rødhvide Dannebrog som vajede gennem Jerusalems centrums gader.

Færingerne havde medbragt et stort flag med indskriften ”We stand with Israel” (Vi står sammen med Israel).
Israels radio meddelte, at der i alt var omkring 30.000 mennesker med til Jerusalem-marchen. Jerusalem Post skrev, at deltagerne kom fra over 100 lande. Men de fleste af deltagerne er israelere. Flyselskabet El Al og forsvarsproducenten Rafael, organisationer og ikke mindst soldater deltog i Jerusalem-marchen.

s1_FullSizeRender2Stor tradition

Medietalsmand David Parsons fra Den Internationale Kristne Ambassade Jerusalem (ICEJ) ved ikke, hvor mange, der stod langs gaderne i år for at se på marchen. Han tilføjede, at det plejer at være omkring 150.000 mennesker.
– Dette er en stor tradition. Israelske børn kommer for at samle flag fra mange lande. Der er en forventning i luften for Jerusalem-marchen, sagde Parsons.

Thank you!

I Betzalel-gaden stod israelere med en plakat med teksten ”Thank you”. De tilbød småkager fra et fad til forbipasserende. Der var også nogle, som takkede hollænderne, fordi de gik imod UNESCOs afgørelse om at bruge arabiske navne på Tempelpladsen og afvisningen af, at jøderne har nogen som helst tilknytning til stedet.

Marchen startede som sædvanlig fra Sacher-parken, gik op over Betzalel og krydsede King George og fortsatte ned ad Hillel. Tribunen med æresgæsterne stod midt over for King David hotel. Der sad også Bet Norvegias volontører og ”hilste” deltagerne. Marchen sluttede i David Remez-gaden.

tre billederFlere kristne deltagere

– Jeg tror, at der var mellem 7.000 og 8.000 kristne fra over 90 lande, som gik med i marchen. Af disse var omkring 5.000 fra Den Internationale Kristne Ambassade Jerusalem (ICEJ), sagde medietalsmand David Parsons.
Sidste år opgav ICEJ 5500 deltagere fra 90 nationer, mens det i 2014 var 6000 deltagere.
– I år var der ingen restriktioner på, hvor mange der fik lov til at deltage i marchen. Alle måtte gå med, sagde Parsons.

600 norske

Norge har i flere år ikke haft nogen samlet gruppe, men derimod flere små grupper. David Parsons sagde, at der var 152 norske deltagere fra ICEJ. Han anslog, at antallet af nordmænd er omkring 200 personer.
I 2015 var der 150 tilmeldte nordmænd til ICEJ, men også andre grupper deltog i marchen. I 2014 blev antallet af nordmænd anslået til 600 personer.
En finsk marchdeltager anslog antallet af finner til omkring 250 personer. De går altid samlet. Det svenske flag var også synligt i marchen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Flere kinesere og flest brasilianere

Den største gruppe kommer fortsat fra Brasilien, som i år sendte næsten 700 deltagere.
Der kom omkring 500 fra Afrika.

Antallet af kinesisk-talende var på 600, og det er ifølge Parsons en ny rekord. Af disse var 250 fra Kina, 100 fra Hong Kong og 150 fra Taiwan.
–Hvorfor kommer kineserne?
–Kirken vokser der. De elsker Israel og vil besøge landet. De er også interesseret i landene omkring Israel, siger Parsons.
Han fortæller, at Europa og USA stadig holder stand med samme antal som tidligere, mens der er flere fra Asien, Afrika og Latin-Amerika.
– Vi havde i år 140 fra Bolivia, 100 fra Peru og 50–60 fra Guatemala.

Budskab: Jeg vil velsigne

Temaet for Den Internationale Kristne Ambassades løvhyttefest var Guds ord til jødernes stamfader Abraham fra 1. Mosebog 12, 3:
”Jeg vil velsigne dem, der velsigner dig, og forbande dem, der forbander dig; i dig skal alle jordens slægter velsignes!”
– Direktør Jürgen Bühler i ICEJ opfordrede alle i hele verden til at købe en bibel, sætte et mærke ved stederne med Jerusalem og Tempelpladsen og sende en flod af bibler til UNESCO som sagde, at jøderne ikke har nogen forbindelse til Tempelpladsen, fortalte David Parsons.


Artiklen fortsætter efter annoncen: