’Sønderjyllands største julekoncert’

Koret forstår stadig at holde balancen mellem tradition og fornyelse. Der er høj musikalsk indlevelse og smukke, stramt styrede stemmer, skriver en anmelder.
Koret forstår stadig at holde balancen mellem tradition og fornyelse. Der er høj musikalsk indlevelse og smukke, stramt styrede stemmer, skriver en anmelder.

Oslo Gospel Choir besøger Haderslev igen den 1. søndag i advent.

Den største julekoncert i Sønderjylland foregår søndag den 27/11 kl. 15.00 i Haderslev Idrætscenter.

– Salget er gået forrygende. Men Oslo Gospel Choir er også Europas bedste gospel kor, siger Bjarne Taulborg, der er ansvarlig for koncerten i Haderslev.

Fribilletter til udsatte

Arrangørerne oplyser, at de giver 400 billetter væk til mennesker, som ikke selv har råd til at komme til koncerten.

De glade modtagere i Haderslev-området er: Parasollen, Sydgården, Selvhjælpsgruppen Haderslev, Middag på tværs, Julehjælp i Haderslev kirker, Den blå Oase i Aabenraa, TUBA, Julemærkehjemmet, Folkekøkkenet i Kolding og socialrådgivere ved Haderslev Kommune.

Bjarne Taulborg mener, at det er helt naturligt at tænke det sociale ind i koncerten. Selv om mange har råd til sådan en koncert, er det også vigtigt, at vi tænker på dem, som ikke har råd.

Fribilletterne vækker da også stor glæde hos modtagerne.

2200 til koncert i 2013

Det er langt fra første gang, Oslo Gospel Choir optræder i Danmark, oplyser Bjarne Taulborg. For tre år siden gav de koncert i Haderslev, hvor der var 2200 personer til koncerten.
– Vi har valgt Haderslev Idrætscenter, fordi det er den eneste hal i Sønderjylland, som kan rumme Oslo Gospel Choir, samt for at yde kor og publikum de optimale betingelser.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Støtter udviklingsprojekter

Oslo Gospel Choir har tradition for at anvende en del af honoraret som udviklingsstøtte til fattige lande. Således har fem landsbyer i Bolivia fået rent vand, takket være korets donationer.

For fire år siden gik en del af honoraret til narkomaner i Oslo.

Både anmeldelser i Nordjyske Stiftstidende og Jyllands-Posten har sidste år tildelt gospelkoret topkarakterer.
Anmelderne havde lutter rosende ord og stjernedrys i pennen, da de gengav sidste års to udsolgte gospelkoncerter for deres læsere. Det blev til seks stjerner i Nordjyske Stiftstidende og fem i Jyllands-Posten.


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Overorndet set (eller hørt) forstår koret stadig – selv efter 26 år med skiftede besætning – at holde balancen mellem tradition og fornyelse, så man som tilhører aldrig helt kan vide sig sikker på, hvad man får i næste nummer.

Udover at det vil være af høj kvalitet og båret af en meget høj musikalsk indlevelse. Og så trækker det bestemt ikke ned, at de smukke, stramt styrede stemmer lyder, som om de passer perfekt til noget, der forekommer at være ideelle lyd- og akustik-forhold i Musikkens Hus.”
– Ove Nørhave, Nordjyske Stiftstidende.

Billetter kan købes på Billetnet.dk og deres lokale salgssteder – ellers se på Julegospel.dk
Der kan også købes julebuffet i forbindelse med julekoncerten.

Fakta om gospelkoret
Oslo Gospel Choir www.ogc.no
30 egenudgivelser på cd
Medvirken på yderligere 25 udgivelser
Solgt over 2 mio. cd’er
1000 koncerter i ind- og udland
Læs mere om årets julekoncerter på www.julegospel.dk


Artiklen fortsætter efter annoncen: