Vineyard planter kirke i Aarhus

Anne og Simon Walsøe, der begge skal være præster i kirken.
Anne og Simon Walsøe, der begge skal være præster i kirken.

Menigheden bydes varmt velkommen af de eksisterende frikirker i byen.

Vineyard gør klar til at indtage Jylland og plante en menighed i Aarhus. Bevægelsen har i forvejen kirker i København, Roskilde, Køge og Odense.

Den kommende frikirke møder på forhånd positiv respons fra eksisterende frikirker i byen.
Aarhus Valgmenighed og frikirkerne Citykirken og Haven har allerede rakt hånden ud, og sidstnævnte, som selv er relativt ny i byen, har endda haft en kirkekollekt, hvor pengene var øremærket et økonomisk tilskud til Aarhus Vineyard.
– Det var simpelthen så generøst og meget opmuntrende. Vi føler os allerede meget velkomne, siger Anne Walsøe, der sammen med sin mand, Simon Walsøe, står i spidsen for kirkeplantningen. Begge skal være præster i den kommende frikirke.

Udplantning fra København

Simon Walsøe er i dag præst i Københavns Vineyard, og Anne Walsøe har siddet i ledelsen i otte år.
Visionen om en kirkeplantning i Aarhus opstod i februar, da Anne og Simon indenfor den samme uge, og helt uafhængigt af hinanden, fik den tanke, at de skulle til Aarhus og starte en kirke.

– Vi er glade for København og for vores kirke herovre og kender meget lidt til Aarhus, så det lå ikke lige for at skulle til Jylland. Men en tirsdag i februar oplevede Simon, at Gud kaldte os til Aarhus, og om fredagen oplevede jeg det samme. Det var først nogle dage efter, at vi fik snakket om det og fandt ud af, at vi begge havde haft den samme oplevelse. Vi følte, at Gud talte til os, og var begge ret målløse, fortæller Anne Walsøe.

40 til info-møde

Ægteparret har fået lejlighed i Aarhus og flytter i december. Rent formelt sendes de ud af Københavns Vineyard, hvilket også betyder, at Simon Walsøe beholder noget af sin præsteløn fra sin nuværende stilling et år frem.

I løbet af vinteren følger en halv snes andre fra Københavns Vineyard med over og bosætter sig i Aarhus. Forleden var der informationsmøde om planerne, og hér mødte omkring 40 op for at høre mere.

Aarhus Vineyard forventer at opstarte officielt til april. I første omgang bygges kirken op omkring netværksgrupper, men afhængigt af, hvor stor interessen bliver, vil kirken mødes i lejede lokaler og på sigte holde møder i Aarhus midtby. Formen er afslappet og fællesskabsorienteret med vægt på lovsang og med god plads til forskellighed. Drømmen og visionen er at være kirke for aarhusianere, som ikke er vant til at gå i kirke.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Vineyard-bevægelsen opstod i USA i halvfjerdserne i kølvandet på hippiekulturen, har i dag mere end 2400 kirker verden over og er i fortsat vækst.

Man kan læse mere om kirken på deres hjemmeside: www.aarhusvineyard.dk