’Soldaterhjemmet skal være et hjem, der giver mening’

Bruno Kristoffersen var bruger af KFUMs Soldaterhjem, da han selv var soldat. Helle har været ansat på et soldaterhjem - og de to har sammen ledet sømandshjem på Grønland.
Bruno Kristoffersen var bruger af KFUMs Soldaterhjem, da han selv var soldat. Helle har været ansat på et soldaterhjem – og de to har sammen ledet sømandshjem på Grønland.

Helle og Bruno Kristoffersen fra Thyregod skal lede KFUMs Soldaterhjem i Fredericia.

Mandag d. 17. oktober begyndte Helle og Bruno Kristoffersen som ledere af KFUMs Soldaterhjem i Fredericia.

I 12½ år har ægteparret boet i Thyregod, men senest har de været bestyrere af Sømandshjemmet i Sisimiut på Grønland i otte måneder. Tidligere har Helle og Bruno været ledere af Sømandshjemmet i Julianehåb.
Nu glæder de sig til at skabe et hjem for soldater og veteraner i Helles hjemby.

Kendt med Soldaterhjem

Helle var i sin tid ung medarbejder på KFUMs Soldaterhjem i Odense i 16 måneder.
”Jeg synes, at det var fedt. Der skulle hygges, snakkes og spilles spil. Alle vidste godt, at der var andagt hver aften kl. 19, og soldaterhjemmet var et trygt og godt frirum”, husker Helle.

Bruno har oplevet KFUMs Soldaterhjem som soldat. Først i Sandholmlejren og senere i Tønder husker Bruno:
”På KFUMs Soldaterhjem var man i hjemlige rammer. Det var et hyggeligt sted, hvor der altid var nogen at snakke med. Jeg havde ikke brug for at komme steder, hvor man drak alkohol, og det var man fri for på soldaterhjemmet”.

I Tønder kom Bruno med i en KFUM og KFUK-kreds via KFUMs Soldaterhjem, og det husker han som en god tid.
Siden da er Helle blevet uddannet kontorassistent og har været på Lohses Forlag i 13 år.

I 1999 tog Helle en ny uddannelse som Social- og Sundhedshjælper. Bruno er uddannet lastvognsmekaniker og har været i gang med planteskoleuddannelse. Han har arbejdet 7 år på en kirkegård og i 15 år på en trælast i Brande.

Ægteparret har seks børn mellem 22 og 32 år, fem svigerbørn og fem børnebørn. Både Helle og Bruno har glædet sig til at flytte til Fredericia, bl.a. for at kunne tage del i byens menighedsliv.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Med kaffe på kanden

Om den nye opgave siger Helle: ”Vi skal være der for soldater og veteraner. Vi skal have kaffe på kanden. Vi vil være den tryghed, som de har brug for, så de også mærker, at soldaterhjemmet er i en kristen ånd. For det er ikke lige meget, om man sidder på KFUMs Soldaterhjem eller på en café nede i byen. Jeg håber, at vi kommer til at ose af, at vi har tid til dem”.
Bruno erklærer sig helt enig og tilføjer: ”Samtidig vil vi give veteranerne en venlig hjælp til at få lidt struktur på deres hverdag”.

Troens vej er den rigtige

For det nye lederpar er det også vigtigt at formidle evangeliet på en relevant måde.

”Vi er overbeviste om, at troens vej er den rigtige vej for os. Det behøver der ikke siges en masse ord om, men ånd og stemning er mindst lige så vigtigt. Der kan være ro, som fungerer bedre end ord”, fortæller Helle.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Hun understreger, at de vil lade soldater og veteraner komme med emnerne i stedet for selv at bringe dem på banen.
”Samtidig er det vigtigt, at vi har fat i grundtonen. Det essentielle. Næstekærlighed. Det skal fortælles, så det rammer deres hverdag”, slutter Bruno.

Officielt overtager Helle og Bruno KFUMs Soldaterhjem i Fredericia den 1. november efter Merete Henriksen, der har været konstitueret leder siden juni.

Fredag den 11. november er der velkomstreception for Helle og Bruno på KFUMs Soldaterhjem fra kl. 14-17. Søndag den 13. november er der en indsættelsesceremoni ved gudstjenesten kl. 10 i Sct. Michaelis Kirke i Fredericia.

 


Artiklen fortsætter efter annoncen: