400 ledere fik inspiration til at fylde ’passionsbeholderen’ op

Undervisningen foregår som altid på video, men på trods af det føler man ikke den store afstand. Musikalske indslag, refleksionstid, lyd og billedkvalitet samt værternes tilstedeværelse hjælper alt sammen med til at gøre den lidt fjerne undervisning nærværende.
Undervisningen foregår som altid på video, men på trods af det føler man ikke den store afstand. Musikalske indslag, refleksionstid, lyd og billedkvalitet samt værternes tilstedeværelse hjælper alt sammen med til at gøre den lidt fjerne undervisning nærværende.

Det var svært ikke at blive inspireret og udfordret til Global Leadership Summit i København, hvor der, som altid, var noget at hente fra absolutte topledere fra hele verden. Der var blandt andet input fra Bill Gates’ kone, Melinda, chefen for Ford og ledelsesguruen John C. Maxwell.

Den københavnske udgave af lederskabskonferencen trak 400 deltagere. Og der blev både snakket om passionsbeholdere, EQ, ydmyghed, Ford og kulturelle forskelle.

Bill Hybels lagde ud med at lægge vægt på, hvor vigtigt det er, at vi har passion i vores arbejde:
Det er dit eget ansvar som leder at sørge for, at du har passion. Det er ikke andres ansvar, understregede han og fortsatte:
– Hold din passionsbeholder fuld, så vinder alle.

Og Hybels’ vision er ikke kun, at der kommer flere dygtige præster i kirkerne. Han ønsker, at vi ser flere kristne ledere i alle samfundslag. At de kristne værdier gennemsyrer alle niveauer i samfundet til glæde for alle, for:
– Gud værdsætter først og fremmest én ting i universet – og det er mennesker.

EQ giver resultater

Dr. Travis Bradberry er kendt over hele verden som ekspert i følelsesmæssig intelligens, eller EQ.

Modsat IQ, så er EQ en intelligens, som kan forandres livet igennem. Bradberry viste blandt andet, hvordan man kan øge den følelsesmæssige intelligens ved hjælp af moderat stress, mens for meget stress virker nedbrydende for udviklingen af EQ.

Derudover var det velkendte basisfaktorer som søvnens vigtige betydning og koffeinens overraskende længerevarende effekt på vores mentale tilstand:
– Få det under kontrol. Det gør din krop kampklar, men det er ikke altid hensigtsmæssigt, sagde han og frarådede, at man drak kaffe efter frokost, fordi koffeinen bliver siddende i kroppen så længe.

Alle liv har samme værdi

Melinda Gates er gift med Microsofts stifter Bill Gates og har siden 1987 været ansat i firmaet. Hun fortalte om, hvordan de forsøger at bruge deres mange milliarder til at gøre verden til et bedre sted. Og den tanke stammer fra hendes katolske baggrund:
– Alle liv i verden har samme værdi, fortalte hun og sagde, at hvis de virkelig mente dette, så måtte deres handlinger afspejle det. Derfor forsøger de med en fond at skabe samme muligheder til alle i verden og udrydde sygdomme.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Se virkeligheden i øjnene

Fords forhenværende direktør og nuværende bestyrelsesmedlem i Alphabet (Google), vendte i løbet af 8 år fuldstændig bilfirmaet Fords udvikling til at være blandt de bedste i branchen. Han fortalte på en meget stilfærdig facon, hvordan man ved hjælp af ærlighed og inklusion og samarbejde kan vende udviklingen. Det gælder om at se virkeligheden i øjnene for at ændre den.

Det var næsten så simpelt, at hvis det ikke lige kom fra en person, som er blevet kåret til at være verdens tredjebedste leder, og en af verdens mest indflydelsesrige personer, så ville man tænke, at det måske lige var simpelt nok.

På Global Leadership Summit kommer talerne ofte med en voldsom succes indenfor deres områder, så selvom løsningerne nogle gange blev præsenteret forholdsvist enkelt, så lytter man ekstra til dem, som har så gode erfaringer.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Troen på Jesus gør en forskel for en leder

De fleste af talerne er personligt kristne. Så der bliver ofte henvist til Jesu liv eller til historier fra Bibelen. Nogle af talerne taler mere tydeligt med kristne budskaber end andre.

Blandt andet talte Officer i Frelsens Hær, Danielle Strickland, tydeligt om, hvordan vi skal tage troens rustning på og gå ud med fredens evangelium. Men også om, hvordan Gideon fra Bibelen blev en uventet leder. Og om hvordan åndelig autoritet kan være vigtigere end lederprincipper, og hun opfordrede til at bygge karakter.

Ledelsesguruen John C. Max-well sluttede konferencen af med et stærkt budskab om at leve intentionelt. Han viste, hvordan fællesnævneren for alle dem, som Jesus mødte var, at han værdsatte dem og satte pris på dem som mennesker.

Han udfordrede deltagerne til at tænke på, planlægge og helt konkret værdsætte mennesker omkring sig i hverdagen.
– Selvviskhed og indflydelse er uforenelige, sagde Maxwell.


Artiklen fortsætter efter annoncen: 

Deltagernes oplevelser

dav
Kasper Thorskov Hansen, med for anden gang:

– Det med at turde tage en risiko uden at tænke eller analysere det ihjel på, om det nu vil lykkes, men turde løbe efter sin vision, var noget jeg kunne bruge.

Og så også i det hele taget det her med at inddrage erfaringer fra andre områder, som jeg ikke arbejder med, fx business.

Jeg kan bruge brudstykker af det. Det er klart, at der er nogle, som fortæller om verdensomspændende forretninger, som jeg ikke kan forholde mig til. Men der er brudstykker af det, som jeg kan implementere i det, vi laver.

 

davKirstin Hauge Mortensen, med for tredje gang:

– Jeg synes, især Bill Hybels’ første tale talte til mig. Det med at se lederskabet med forskellige briller. Og især det med passion. Er du passioneret for det, du laver lige nu? Det fik i hvert fald mig til at stoppe op i forhold til det kirkearbejde, jeg laver. Er det dét, jeg egentlig har passion for, eller er der en ny vinkel? Det talte virkelig meget til mig.

Han brugte helt konkret ordet ’passionsbeholder’ som værktøj. Er den fyldt, halv fyldt eller helt nede at skrabe? Og det er bare et hurtigt og simpelt redskab til hurtigt at få øjnene op for, hvor man står henne.

dav

 


Christoffer Thinggaard, med for første gang:

– Formatet af talerne er nok det, der lokker til. Det er folk, man normalt ikke kan høre. Og de ting de siger, har lidt mere tyngde. Man tænker: ”Fair nok, du har ledt verdens største firma, jeg vil gerne høre på din visdom.”

Nu er jeg selv selvstændig, så jeg oversætter selvfølgelig alt det jeg hører til min kontekst. Fx var der en tale om teambuilding, og det oversætter jeg til, hvordan jeg håndterer de freelancere, jeg har ansat i firmaet.

Og så var der ham fra Boeing/Fords selvsikkerhed i, at vi bare skal gøre det rigtige. Han havde styr på fakta og var ordentlig. Når folk på så højt et plan kan sige så enkle ting, så kan jeg bruge det.