Ateist-familie blev kristen efter helbredelse ved bøn

- Jeg skulle faste og bede i syv dage. Den syvende dag helbredte Herren mig, så jeg rejste mig op og gik, fortæller Zhang Heng.
– Jeg skulle faste og bede i syv dage. Den syvende dag helbredte Herren mig, så jeg rejste mig op og gik, fortæller Zhang Heng.

Heng blev præst, har plantet kirker – og oplevet forfølgelse i Kina efter sin helbredelse.

Den kinesiske præst Zhang Heng fortalte sin fantastiske livshistorie under den internationale Movement Day Global Cities konference i New York d. 26. oktober.

Zhang Heng, der nu er vicepræsident i China Gospel Mission og senior præst i Beijing, led som ung af en ukendt sygdom, der gjorde ham lam. Han fortalte mange hundrede tilhørere i New York om sin helbredelse, skriver Christian Post.

Først tilgivelse – derefter helbredelse

Indtil 1979 havde Heng ikke noget håb om helbredelse, og han tænkte på at tage sit eget liv. Men han bad Gud om hjælp – og en prædikant fortalte ham, at Jesus både ville tilgive hans synd og helbrede ham.

– Jeg var nu ikke særlig optaget af det med tilgivelse, det eneste, jeg tænkte på, var mit helbred, sagde Heng leende.
Prædikanten opfordrede den syge til syv dages bøn og faste.

– På den syvende dag helbredte Herren mig. Jeg rejste mig op og gik, fortalte Heng.

Miraklet rystede Hengs familie så meget, at de på stedet begyndte at prise Jesus. Det var næsten som i Apostlenes Gerninger.
– Hele familien så det, og de faldt på knæ og bad om at modtage Herren som deres personlige frelser, fortalte Heng til tilhørernes jubel.

200 kirker på otte år

En måned senere holdt familien en fest for deres venner. Her var også prædikanten med.
– Han delte evangeliet med vennerne, og jeg fortalte også mit vidnesbyrd om det, Jesus har gjort i mit liv. Over 50 mennesker kom til tro, og vi startede en kirke, fortæller Heng.


Artiklen fortsætter efter annoncen:I løbet af de næste otte år voksede gruppen til en bevægelse, som startede 200 kirker og oplevede, at 20.000 kom til tro.
– Vi startede et landsdækkende netværk og sendte folk afsted for at prædike i forskellige provinser, siger Heng.

Forfulgt af myndighederne

Men myndighederne var ikke begejstrede.
– Mange af prædikanterne kom i fængsel. Jeg var i søgelyset i over fem år og var i fængsel i tre år. Jeg spurgte Gud, hvorfor jeg skulle sidde i fængsel. Og han sagde: ’Der er brug for evangeliet på det her sted’. Så selv i fængslet havde vi mange, der kom til tro, og vi døbte dem i toiletbygningen, forklarer Zhang Heng.

Trods forfølgelsen i Kina er kristendommen nærmest eksploderet i landet, hvor man anslår, at der er 100 millioner kristne.
Det fortæller Fenggang Yang, der er professor i sociology ved Purdue University til The Telegraph. Han er forfatter til bogen Religion in China: Survival and Revival under Communist Rule.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Selv om Kina officielt stadig er et ateistisk land med 1.3 milliarder mennesker, er det alligevel her, der er kommet flest kristne i løbet af mindre end en generation. Og mange er helt uforberedte på denne forandring, siger han.

Maos store fiasko

De kristne menigheder er skudt op som paddehatte, siden Formand Maos død i 1976.

– Ifølge mine beregninger vil Kina meget snart bliver verdens største kristne land, siger professor Yang. Han anslår, at der i 2015 vil være 160 millioner kristne i Kina. Det er 1 million mere end antallet af protestanter i USA. Her er antallet for nedadgående.

I Kina, derimod, vil det totale antal kristne (protestanter og katolikker) i 2030 nå op på 247 millioner, hvilket overgår Mexico, Brasilien og USA tilsammen, forudser Yang.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Mao troede, at han kunne udrydde religion. Han troede også, at det var lykkedes for ham. Det er ret ironisk – for det skete slet ikke. Det endte med en komplet fiasko, siger Fenggang Yang.