Livsbekræftende og melankolsk

s22_cd_dolztqm”Air for free” er Reliant K’s ottende album og udkom i juli måned i år. Første nummer starter lige på og bliver drevet frem af en glad energi. Det jeg vil kalde glad rock med lidt pop-punk islæt.

Denne energi og stemning kendetegner mange af numrene, men der er dog en variation i lyden. Der er et par numre, der giver mig associationer til at sidde i en bil en varm sommerdag og blive blæst igennem af vinden – for eksempel nummeret, ”Air for Free”, sjovt nok, som er lidt af et dansenummer.

Det er en smagssag, om man synes, det virker lidt stilforvirret – personligt synes jeg måske, det er lige på grænsen – der er lagt autotune på forsangeren, Matt Thiessens, stemme i nummeret ”Empty House”, hvilket kan virke en smule malplaceret. Men man må give dem, at de giver den hele armen.

Indholdet i sangene handler om livets mange facetter og bærer nok også præg af, at medlemmerne i bandet har oplevet både at blive henholdsvis gift og skilt. Temaerne cirkulerer blandt andet omkring overgivelse, om kærlighed og om at nyde livet. Der er en ukompliceret stemning over det – i ét nummer synges der ”the sky is for me to touch” og i et andet synges der ”it’s not sad anymore”. Egentlig meget livsbekræftende, hva’?

Det er et ret fint album, og jeg sidder med en følelse af ”lad os nu bare nyde livet”, men samtidig er albummet ikke uden dybde. Der er også en melankoli, hvor det svære kommer til udtryk – men på en eller anden måde bliver det præsenteret, så det ikke virker ”så farligt, endda.”

Esther Gaard Hansen