Syv piger reddet fra IS i Irak – sendte sms til præst, mens de gemte sig

– Vi er i fare. Kom og hjælp os, skrev syv kristne skolepiger fra Kirkuk i Irak forrige weekend i en sms til deres præst, mens de gemte sig under deres senge.

Det skriver World Watch Monitor den 25. oktober.
De syv skolepiger lå gemt i syv timer under sengene, mens soldater fra IS befandt sig i deres hus.

Sidste weekend startede IS et overraskelsesangreb i Kirkuk i det nordlige Irak, muligvis for at lokke den irakiske hær væk fra kampene i Mosul. Efter at den seneste offensiv for at befri Irak fra IS er begyndt, frygter kristne angreb fra terrorgruppen – selv i de byer og landsbyer, der tidligere blev opfattet som sikre områder.

Gaden fyldt med IS-folk

Eftersom Kirkuk har været beskyttet af kurdiske styrker i over to år, mente de irakiske kirker, at det var sikkert at sende fordrevne kristne studerende tilbage til Kirkuk University.

Den irakiske syrisk-katolske præst Ammar fortalte World Watch Monitor, at 50 kvindelige studerende og otte nonner boede i huse, som kirken havde lejet. Men sidste weekend blev denne del af byen helt uventet bombarderet og stormet af IS.

– Pludselig blev deres gade fyldt med IS-krigere, der råbte ’Allahu akbar’. De fleste af studenterne var i stand til forlade husene i tide, men det lykkedes ikke for syv af pigerne.

De sendte mig en sms om aftenen, de var rædselsslagne: ”Vi er i fare. Kom og hjælp os”. Mindst fire IS-soldater var inde i huset. Pigerne var gået ind i deres soveværelse og havde gemt sig under sengene dækket med tæpper.

IS er kendt for at voldtage ikke-muslimske kvinder, gøre dem til slaver, dræbe dem på bestialsk vis eller bruge dem som menneskelige skjolde. Det har pigerne uden tvivl tænkt på, mens de ventede i mørket i timevis og prøvede at ligge musestille, fortæller Fader Ammar.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Et Guds mirakel

Efter at pigerne havde kontaktet deres kirkeleder i Erbil, begyndte han at trække i trådene for at redde dem. Folk begyndte at bede, og kirken tog kontakt med de irakiske og kurdiske styrker og bad dem redde pigerne.

Mens det hele foregik, var Fader Ammar i stadig sms-kontakt med pigerne.

– Hele tiden gemte de sig under sengene uden at blive opdaget af IS. På et tidspunkt var der IS-soldater i værelset, for at bede og for at hjælpe en af deres sårede kammerater. Heldigvis var der ingen elektricitet, så det var helt mørkt. Men det er alligevel et mirakel, at pigerne ikke blev opdaget, siger præsten.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Jubel i Erbil

Efter tre eller fire timers forløb lykkedes det de irakiske soldater at befri huset og pigerne. De blev mødt med jubel, da de få timer senere ankom til Erbil.

– I sidste ende kom ingen af eleverne eller nonnerne til skade. Gud ske lov for det. Det er et mirakel. Et sandt mirakel. Vi bad meget, og Gud svarede os, siger Fader Ammar.

Kort efter at IS-soldaterne havde forladt huset, sprængte en af dem sig selv i luften.

Generelt er kristne og andre i Irak nu i fare selv i de tidligere sikre områder, fordi IS er under angreb fra både irakiske, kurdiske og internationale styrker. Man frygter, at ”sovende” IS-celler vil dukke op på nye steder i Irak i et forsøg på at destabilisere landet.


Artiklen fortsætter efter annoncen: